Bij Habion heeft Hendrik Groen zelf de regie in handen

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | 2017 | Bij Habion heeft Hendrik Groen zelf de regie in handen

Bij Habion heeft Hendrik Groen zelf de regie in handen

Hendrik Groen, wie kent hem niet. De lievelingsoudere van Nederland had al zijn eigen televisieserie en heeft sinds kort ook een eigen theaterstuk. Thematiek van het toneelstuk en het boek – ouderen nemen zelf het heft in handen- passen naadloos bij Habion’s visie op wonen voor ouderen. Omanido, het clubje mensen rondom Hendrik Groen dat zelf de regie neemt, is ons uit het hart gegrepen. Hoe meer eigen regie hoe beter. Nu de tv-serie is afgelopen, is er altijd nog het prachtige en ontroerende toneelstuk, te zien tot en met april 2018 in diverse theaters in het hele land.

Habionners temidden van de cast

Jarenlang verhuurde woningcorporatie Habion haar 80 verzorgingshuizen (oftewel bejaardenhuizen) in Nederland voornamelijk aan zorginstellingen. Veranderende wetgeving zorgde voor (dreigende) leegloop van deze huizen. Omdat ze in de toekomst nodig zijn als betaalbare huisvesting voor ouderen, ging bij Habion het roer om. Hoe ervoor zorgen dat ze aantrekkelijk blijven. Met ‘Bejaardenhuis een 2e jeugd’ vindt de corporatie de gebouwen samen met bewoners, lokale gemeenschap, zorgpartners en ondernemers opnieuw uit: niet door sluiting of sloop maar door ze een tweede jeugd te geven. Met de wensen van ouderen steevast als uitgangspunt.

Theaterversie
In de theaterversie van de bestseller ‘Pogingen iets van het leven te maken’ laten Hendrik Groen (gespeeld door Beau Schneider) en zijn vrienden je een jaar lang meeleven met alle ups en downs in een verzorgingshuis. In tegenstelling tot het boek is niet alleen Hendrik Groen te zien, maar wordt het een levenslustige komedie waarin meerdere rollen van de rebellenclub vertolkt worden. Volgens een verrassend concept voor ogen: jonge acteurs zullen de rollen gaan spelen. De Lange: “Omdat er in iedere bejaarde ook nog altijd een jong iemand verborgen zit”.

In elke voorstelling speelt en zingt ook een ouderenkoor uit de stad of regio mee met een repertoire van oud-Hollandse liedjes! Info, speellijst en kaartverkoop www.bostheaterproducties.nl/hendrikgroen