Woonnet Rijnmond

Zoekt u een woning in de regio Rotterdam? Het is nu nóg gemakkelijker om online een woning te vinden. WoonnetRijnmond.nl is dé plek voor ‘n nieuwe stek!

De mogelijkheden

– de vrijkomende woningen komen dagelijks online waardoor er een doorlopend woningaanbod is
– naast huurwoningen toont de website het totale aanbod van de corporaties in de regio Rotterdam, dus ook koopwoningen, dure huurwoningen, parkeerplekken, bedrijfsruimten en bergingen
– binnen vier zoekmodellen vindt u sneller (Direct Kans en Woningloting) of gerichter een woning (Wens & Wacht en Inschrijfduur)
– u kunt online volgen (realtime) hoe uw kansen zijn op de woningen waarop u reageert
– er is een online helpdesk die uw vragen beantwoordt over de werking van de website, de inschrijving en het woonruimtebemiddelingssysteem
– de website is geschikt voor tablet en smartphone
– iedereen kan online zoeken, maar om op huurwoningen (sociale én vrije sector) te mogen reageren betaalt u €10 per jaar

Vier modellen, iedereen de beste woning!

Direct Kans

Zoekt u direct een woning? Kijk dan eens tussen de advertenties binnen Direct Kans. Als u als eerste op een advertentie binnen Direct Kans reageert én aan de voorwaarden voldoet, biedt de corporatie u de woning als eerste aan. Hoe sneller u reageert, hoe hoger u dus op de lijst komt te staan. Elke dag staan de nieuwe beschikbare woningen vanaf 20.00 uur online.

Woningloting

Student af, en toe aan een eigen woning? Of wilt u om een andere reden snel verhuizen? Dan is dit model een prima alternatief. De corporatie verzamelt alle reacties tot de reactietermijn is afgelopen. Direct na het sluiten van de reactieperiode wordt de woning verloot. U moet wel voldoen aan de gestelde voorwaarden. Mensen met urgentie krijgen voorrang.

Wens & Wacht

U weet wat u zoekt en heeft de tijd om op die woning te wachten. U schrijft zich in op een wachtlijst. De corporatie benadert de eerste wachtende op de lijst als er een woning vrijkomt. U moet wel voldoen aan de gestelde voorwaarden.

Inschrijfduur

U ontvangt een eventuele woningaanbieding op basis van uw opgebouwde inschrijfduur. Hoe langer u staat ingeschreven, hoe hoger u op de lijst komt te staan. U moet ook voldoen aan de gestelde voorwaarden. Mensen met urgentie krijgen voorrang.

Bezoek ons

Minervaplein 1
3054 SK Rotterdam

Postbus 35030
3005 DA Rotterdam

Openingstijden

Ons kantoor aan het Minervaplein in Rotterdam is dagelijks te bezoeken.

Openingstijden
Ma – Vr: 8.30 uur – 12.30 uur

 

Contact

Voor storingen en reparatieverzoeken
storingenhabion@jurriens.nl
T. 088 0301437

Voor huur- en woonzaken
woonservice@habion.nl
T. 010 4228060
(ma t/m vrij van 8.30 uur tot 12.30 uur)

Bouwvereniging/Stichting Onze Woning (KvK 24107608) is per 1 januari 2021 opgegaan in Stichting Habion. Alle contractuele verplichtingen van en/of met Onze Woning gaan van rechtswege vanaf die datum over op Stichting Habion (KvK 30038801).