Koopaanbod

Habion is een woningcorporatie met als kerntaak het bouwen en verhuren van betaalbare woningen. Om in de toekomst te kunnen blijven voldoen aan deze kerntaak kan het zo zijn dat wij locaties verkopen. De verkoop van woningen levert inkomsten op waarmee nieuwe investeringen gedaan kunnen worden. Daarnaast willen wij ons meer gaan focussen op ons vestigingskader. Hieronder staat een overzicht van de locaties die wij te koop aanbieden.

Actueel koopaanbod (7)

De Baander I en II Terborg

Wij zijn gestart met de verkoop van De Baander I en II in Terborg. De complexen de Baander I en II omvatten 33 appartementen en 20 eengezinswoningen. De complexen zijn gelegen op steenworp afstand van het centrum van Terborg. De appartementen en eengezinswoningen worden verhuurd aan personen vanaf 55 jaar.
Terborg
Gem. 59m2 / 101m2m2
16-1-2024
Lees meer
Verkocht onder voorbehoud

De Hofwijck Leeuwarden (Verkocht onder voorbehoud)

We zijn gestart met de verkoop bij inschrijving van het verpleeghuis “De Hofwijck”, gelegen aan de Dirk Zeperweg 2 te Leeuwarden op een prachtige locatie nabij het Rengerspark en Kenniscampus Leeuwarden. Het complex is in zijn geheel verhuurd en bestaat uit 67 appartementen, 26 zorghotelkamers en diverse gemeenschappelijke ruimten. Het volledige complex wordt in één verkooptransactie verkocht.
Dirk Zeperweg 2, 8917 AZ te Leeuwarden
8.934 m² BVOm2
25 oktober 2023
Lees meer
Verkocht onder voorbehoud

Gebouw De Helling (Verkocht onder voorbehoud)

Wij zijn gestart met de verkoop bij inschrijving van het appartementencomplex De Helling, gelegen aan de Eestraat 1 t/m 11, 1A t/m 9A, 1B t/m 9B & Oldegalileën 27 t/m 49 te Leeuwarden. Het complex bestaat in totaal uit 28 sociale huurappartementen en is gelegen naast woonzorgcentrum Sint Jozef op een gunstige locatie op loopafstand […]
Leeuwarden
1895 m2 m2
augustus 2023
Lees meer
Verkocht onder voorbehoud

Gebouwen Eezicht en Sint Jozef in Leeuwarden (Verkocht onder voorbehoud)

Woningcorporatie Habion is gestart met de verkoop bij inschrijving van de gebouwen Sint Jozef en Eezicht, gelegen aan de Dokkumer Ee te Leeuwarden. De gebouwen zijn prachtig gelegen aan de Dokkumer Ee en op loopafstand van het levendige centrum van Leeuwarden. Woonzorgcentrum Sint Jozef bestaat uit 40 appartementen, een kleinschalig wonen locatie (24 eenheden) en diverse gemeenschappelijke ruimtes. Het woongebouw Eezicht bestaat in totaal uit 55 sociale huurappartementen. Beide gebouwen zijn met elkaar verbonden en worden in één verkooptransactie verkocht.
Eestraat 15 & 17 t/m 125 te Leeuwarden
7375m2
22 juni 2023
Lees meer
Overgedragen

Wooncomplex Swettehiem Leeuwarden (Overgedragen)

Woningcorporatie Habion is gestart met de verkoop bij inschrijving van het wooncomplex Swettehiem, gelegen aan de Pieter Sipmawei te Leeuwarden. Swettehiem bestaat uit 129 appartementen (sociale huursector) met bergingen en algemene ruimtes alsmede een Kleinschalig Wonen locatie. Deze Kleinschalig Wonen locatie beschikt in totaal over 30 plaatsen. Het geheel wordt in één verkooptransactie verkocht.
Pieter Sipmawei 6 t/m 290 Leeuwarden
m2
Lees meer
Verkocht

Verkocht: woonzorgcomplex Almere met 20 aanleunwoningen (Verkocht)

Habion is voornemens haar woonzorglocatie in Opperdoes ('de Propositie'), gelegen aan de Burgemeester Pierhagenlaan 2 en 't Landje 18 t/m 56, te Opperdoes te verkopen.
Opperdoes, Burgemeester Pierhagenlaan
8.446m2
Lees meer
Verkocht

Verkocht: Pelkwijk in Winterswijk (Verkocht)

Namens Habion is ABC Capital gestart met de verkoop van woonzorgcomplex De Pelkwijk. De Pelkwijk bestaat uit 97 (intramurale) appartementen, 36 aanleunwoningen en diverse bewonersvoorzieningen.
Laan van Hilbelink 95, Winterswijk
17180m2
25-11-2020
Lees meer
Verkocht

Verkocht: Het Weerdje in Doetinchem (Verkocht)

Het Weerdje betreft een voormalige woonzorglocatie bestaande uit 112 onzelfstandige woningen, 38 aanleunwoningen en 4 seniorenwoningen. Het Weerdje is gelegen aan de rand van het centrum. Op minder dan 1000 meter van de entree is het centrum van Doetinchem gelegen. Tevens is het treinstation van Doetinchem, met treinverbindingen naar onder andere Arnhem en Winterswijk binnen 20 minuten lopen bereikbaar.
Weerdjeshof & Weerdjeslaan te Doetinchem
10.126m2
26-11-2020
Lees meer
Verkocht

Verkocht: twee woonzorgcomplexen in Hellendoorn en Nijverdal (Verkocht)

Habion biedt twee woonzorgcomplexen te koop aan. De complexen liggen in het oosten van Nederland en omvatten in totaal 167 zorgeenheden en verschillende ruimten voor dagbesteding, algemene activiteiten en ondersteunende functies. Beide complexen zijn volledig verhuurd middels een masterlease contract. 
Hellendoorn & Nijverdal
167 eenhedenm2
september 2020
Lees meer

Meer weten over de verkoop van complexen? Neem contact op met:

José Hoogveld, transactiemanager

j.hoogveld@habion.nl
06 21 14 26 80