Koopaanbod

Habion is een woningcorporatie met als kerntaak het bouwen en verhuren van betaalbare woningen. Om in de toekomst te kunnen blijven voldoen aan deze kerntaak kan het zo zijn dat wij locaties verkopen. De verkoop van woningen levert inkomsten op waarmee nieuwe investeringen gedaan kunnen worden. Daarnaast willen wij ons meer gaan focussen op ons vestigingskader. Hieronder staat een overzicht van de locaties die wij te koop aanbieden.

Actueel koopaanbod (6)

Gebouw De Helling

Wij zijn gestart met de verkoop bij inschrijving van het appartementencomplex De Helling, gelegen aan de Eestraat 1 t/m 11, 1A t/m 9A, 1B t/m 9B & Oldegalileën 27 t/m 49 te Leeuwarden. Het complex bestaat in totaal uit 28 sociale huurappartementen en is gelegen naast woonzorgcentrum Sint Jozef op een gunstige locatie op loopafstand […]
Leeuwarden
1895 m2 m2
augustus 2023
Lees meer

4 complexen in Oldenzaal

Verkoop van 4 complexen in Oldenzaal: De Potskamp, Scholtendijk en de Grevinkhof I & II. Complex De Potskamp (42 eenheden) en Grevinkhof I (34 eenheden) bestaan uit sociaal verhuurde appartementen. Complex Scholtendijk (10 eenheden) en Grevinkhof II (8 eenheden) bestaan uit grondgebonden woningen en worden veelal boven de liberalisatiegrens verhuurd. De complexen zijn zowel individueel als samen beschikbaar.
Oldenzaal
15072m2
juni 2023
Lees meer

Gebouwen Eezicht en Sint Jozef in Leeuwarden

Woningcorporatie Habion is gestart met de verkoop bij inschrijving van de gebouwen Sint Jozef en Eezicht, gelegen aan de Dokkumer Ee te Leeuwarden. De gebouwen zijn prachtig gelegen aan de Dokkumer Ee en op loopafstand van het levendige centrum van Leeuwarden. Woonzorgcentrum Sint Jozef bestaat uit 40 appartementen, een kleinschalig wonen locatie (24 eenheden) en diverse gemeenschappelijke ruimtes. Het woongebouw Eezicht bestaat in totaal uit 55 sociale huurappartementen. Beide gebouwen zijn met elkaar verbonden en worden in één verkooptransactie verkocht.
Eestraat 15 & 17 t/m 125 te Leeuwarden
7375m2
22 juni 2023
Lees meer
Overdracht per 1 juni 2023

Wooncomplex Swettehiem Leeuwarden (Overdracht per 1 juni 2023)

Woningcorporatie Habion is gestart met de verkoop bij inschrijving van het wooncomplex Swettehiem, gelegen aan de Pieter Sipmawei te Leeuwarden. Swettehiem bestaat uit 129 appartementen (sociale huursector) met bergingen en algemene ruimtes alsmede een Kleinschalig Wonen locatie. Deze Kleinschalig Wonen locatie beschikt in totaal over 30 plaatsen. Het geheel wordt in één verkooptransactie verkocht.
Pieter Sipmawei 6 t/m 290 Leeuwarden
m2
Lees meer
Verkocht

Verkocht: woonzorgcomplex Almere met 20 aanleunwoningen (Verkocht)

Habion is voornemens haar woonzorglocatie in Opperdoes ('de Propositie'), gelegen aan de Burgemeester Pierhagenlaan 2 en 't Landje 18 t/m 56, te Opperdoes te verkopen.
Opperdoes, Burgemeester Pierhagenlaan
8.446m2
Lees meer
Verkocht

Verkocht: Pelkwijk in Winterswijk (Verkocht)

Namens Habion is ABC Capital gestart met de verkoop van woonzorgcomplex De Pelkwijk. De Pelkwijk bestaat uit 97 (intramurale) appartementen, 36 aanleunwoningen en diverse bewonersvoorzieningen.
Laan van Hilbelink 95, Winterswijk
17180m2
25-11-2020
Lees meer
Verkocht

Verkocht: Het Weerdje in Doetinchem (Verkocht)

Het Weerdje betreft een voormalige woonzorglocatie bestaande uit 112 onzelfstandige woningen, 38 aanleunwoningen en 4 seniorenwoningen. Het Weerdje is gelegen aan de rand van het centrum. Op minder dan 1000 meter van de entree is het centrum van Doetinchem gelegen. Tevens is het treinstation van Doetinchem, met treinverbindingen naar onder andere Arnhem en Winterswijk binnen 20 minuten lopen bereikbaar.
Weerdjeshof & Weerdjeslaan te Doetinchem
10.126m2
26-11-2020
Lees meer
Verkocht

Verkocht: twee woonzorgcomplexen in Hellendoorn en Nijverdal (Verkocht)

Habion biedt twee woonzorgcomplexen te koop aan. De complexen liggen in het oosten van Nederland en omvatten in totaal 167 zorgeenheden en verschillende ruimten voor dagbesteding, algemene activiteiten en ondersteunende functies. Beide complexen zijn volledig verhuurd middels een masterlease contract. 
Hellendoorn & Nijverdal
167 eenhedenm2
september 2020
Lees meer

Meer weten over de verkoop van complexen? Neem contact op met:

José Hoogveld, transactiemanager

j.hoogveld@habion.nl
06 21 14 26 80