30 januari 2020

Bewoners LIFE ontvangen sleutel

Na een periode van voorbereiden en bouwen is het vandaag zover: de bewoners van het nieuwe LIFE gebouw in het hart van de Houthaven in Amsterdam hebben de sleutel ontvangen van hun nieuwe woning. Het gaat om de 39 sociale huurwoningen, waar woningcorporatie Habion eigenaar van is.

Afgelopen jaar is er hard gewerkt om de bewonersgroep te vormen. Het bijzondere aan dit project is dat er al een bewonersgroep is gevormd voordat het gebouw er stond. Er zijn maandelijks bewonersavonden geweest en er is al een vereniging opgericht. Hierdoor ontstaat er een hecht netwerk van gelijkgestemde buren dat naar elkaar omkijkt en samen het leven net een beetje leuker en makkelijker maakt. Er is een groeiende maatschappelijke behoefte van mensen om met elkaar, als groep, in één gebouw oud te worden. Dit wordt nu mogelijk gemaakt in het LIFE gebouw. Hier wonen straks mensen van 60+, met en zonder zorgvraag. Zij zorgen voor en geven om elkaar. Verhuizen is niet meer nodig.

“In juli vorig jaar heb ik mij ingeschreven en vier weken later had ik de woning. Het was alsof ik de hoofdprijs had gewonnen!” Aldus een bewoner van LIFE.

Peter Boerenfijn, directeur Habion: “In Amsterdam is dringend behoefte aan (betaalbare) ouderenhuisvesting. Met name in het centrum zijn bijna geen woningen beschikbaar die geschikt zijn voor groepen ouderen. Met LIFE willen wij hierop inspelen. We zijn er trots op dat de groep bewoners al gevormd was voordat het gebouw er stond.”

In het gebouw van LIFE komt een mix van 26 koopwoningen, 59 vrije sector huurwoningen (Bouwinvest) en 39 sociale huurwoningen (Habion) rondom een gezamenlijke binnentuin. Een gezondheidscentrum, horeca, atelier en studio’s van zorgorganisatie Cordaan gaan zich hier ook vestigen.