04 april 2018

Bouw nieuwe appartementen Schoonoord Baarn feestelijk van start

Op woensdagmiddag 4 april was de feestelijke start gevierd van de bouw van 56 nieuwe appartementen voor ouderen met een zorgvraag in Baarn. Vroeg in de middag brachten buurtkinderen al vol enthousiasme een graffiti schildering aan op een schutting. Deze schildering werd later tijdens het officiële gedeelte onthuld door Habionbestuurder Ton de Rond samen met betrokkenen en kinderen en zal gedurende de hele bouwperiode het bouwterrein sieren. Aansluitend werd de laatste vloerplaat op de plek gehesen door de bestuurders van Amaris en Habion samen met Slokker Bouwgroep en wethouder Jansma.

De nieuwbouw bestaat uit drie gebouwen met in totaal 56 appartementen en gemeenschappelijke faciliteiten voor ouderen en de buurt. De bewoners ontvangen zorg, afgestemd op hun zorgvraag. De bouw van deze eigentijdse woonvoorziening voor ouderen neemt ongeveer een jaar in beslag; De bewoners die nu tijdelijk verblijven in Soest, verhuizen in het voorjaar van 2019 naar hun prachtige nieuwe woonlocatie in Baarn.

Comfortabele appartementen
De drie gebouwen bestaan uit drie woonlagen. Ieder appartement beschikt over een tuin of balkon.
“De nieuwe appartementen zijn bij uitstek geschikt voor ouderen met een beperkte of uitgebreide zorgvraag’’ , aldus René Hup, bestuurder van Amaris. “Op een eigentijdse manier krijgt het wonen voor ouderen weer een plek in deze prachtige wijk ”. De appartementen in het nieuwe gebouw hebben een oppervlak van ruim 58 m2. “Het worden comfortabele appartementen waar ouderen prettig en met eigen regie kunnen wonen”, licht Ton de Rond, bestuurder bij Habion toe.

Het plan van Amaris en Habion is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met bewoners uit de buurt. “Dat is ook de reden dat we kinderen uit de buurt hebben uitgenodigd een schutting te beschilderen,” vertelt Ton de Rond. ”Uiteraard is dit een tijdelijke schutting maar het onderstreept het belang dat we hechten aan onze bijdrage aan de wijk.” “In de nieuwbouw komt 300 m2 algemene ruimte voor ontmoeting en recreatie, een maaltijd, services, zorg en ondersteuning”, vult René Hup van Amaris aan.