04 december 2018

Buiten Zorg in Zuid-Scharwoude geheel vernieuwd

Het gaat goed met Buiten Zorg. De verbouwing in het kader van de Tweede Jeugd is bijna klaar en sinds 1 december is er een nieuwe zorginstelling die 24 uur per dag aanwezig is: AristoZorg. Hiermee is nu en in de toekomst intensieve zorg in Zuid-Scharwoude gewoon mogelijk in een prachtig vernieuwd gebouw, waar mensen zelf bepalen hoe ze oud willen worden. Dat was niet gelukt zonder de steun en inzet van het Platform Beschermd Wonen en de cliëntenraad. Om de vernieuwing in te luiden is er op dinsdag 11 december Open Huis in Buiten Zorg.

Hoe zat het ook weer?
Een stukje geschiedenis. Eind 2015 is gestart met de tweede jeugd voor Buiten Zorg. Wensen en behoeften van Een wens van velen was om oud te worden in eigen dorp met blijvende 24-uurs aanwezigheid van (intensieve) zorg in Buiten Zorg (Beschermd Wonen). Begin 2018 leek dit Beschermd Wonen echter te verdwijnen uit Buiten Zorg. Dat was voor het Platform Beschermd Wonen een signaal om in actie te komen.

AristoZorg
Op initiatief van het Platform Beschermd Wonen is dit voorjaar een zoektocht gestart naar een zorgpartij die deze zorg wél kan en wil leveren. De keuze viel daarbij op (thuis-) zorgorganisatie AristoZorg in Heiloo, waar inmiddels alle bewoners van “het hoofdgebouw” naar zijn overgestapt. Een mooi voorbeeld waarbij bewoners het heft in eigen hand nemen.

Doorleven zoals thuis in je eigen huis
Als gebouweigenaar ziet Habion de toekomst met veel vertrouwen tegemoet. Een toekomst waarin we er met elkaar, bewoners, buurtbewoners, Bewoners Platform en cliëntenraad, voor zorgen dat Buiten Zorg een woonvoorziening kan blijven waar bewoners op eigen wijze oud kunnen worden en de regie in eigen hand houden. Het motto is: doorleven zoals thuis in je eigen huis. Met reuring en dynamiek in een mooie omgeving. En waar ze in hun woning kunnen blijven wonen, want die verandert mee met de zorgvraag.

Open huis op 11 december
De nieuwe start betekent dat belangstellenden zich vanaf nu voor een woning kunnen aanmelden. Op dinsdag 11 december kunnen belangstellenden tussen 14.00 uur en 16.00 uur terecht om de woningen te komen bekijken en van een traktatie te genieten in het restaurant van Chantel’s Mengelmoes of een kijkje te nemen bij kapper Frans en pedicure Gea Dubbeld. De medewerkers van Makelaar Van der Linden staan klaar om belangstellenden rond te leiden en te woord te staan. Ook zijn er medewerkers van AristoZorg aanwezig voor informatie over de zorgmogelijkheden. Wie niet kan wachten, kan voor meer informatie terecht bij verhuurmakelaar Van der Linden. Bel naar telefoonnummer 088 533 0000. Kijk ook op www.buitenzorg.info .