12 februari 2022

Cyberaanval treft mogelijk gegevens van huurders Habion

Kortgeleden heeft softwarebedrijf Aareon ons laten weten dat zij slachtoffer zijn geworden van een cyberaanval. Het gaat om software die onze vastgoedbeheerders gebruiken voor de verwerking van huurdergegevens. Bij die aanval zijn mogelijk huurdergegevens van Habion gestolen en te koop aangeboden.

Nader onderzoek moet uitwijzen om welke gegevens het precies gaat. Het is mogelijk dat bijvoorbeeld adres- en betaalgegevens van onze huurders in handen van derden zijn gekomen.

Wij vinden het erg vervelend dat gegevens van onze huurders mogelijk betrokken zijn bij deze cyberaanval. Wij adviseren onze huurders en hun huisgenoten om de komende periode extra alert te zijn op verdachte e-mails, app-berichten en telefoontjes.

Aareon heeft ons laten weten het probleem zeer serieus te nemen. Nadat de aanval was ontdekt is het systeem stilgelegd om verdere schade te voorkomen. Het bedrijf heeft direct contact opgenomen met de wetshandhavingsinstanties en staat in contact met de Autoriteit Persoonsgegevens. De diensten zijn afgelopen week weer gedeeltelijk beschikbaar gekomen. De meeste afnemers werken inmiddels in de nieuwe omgeving.

Aareon houdt de nieuwe ontwikkelingen voortdurend in de gaten. Zodra we meer weten, plaatsen we de informatie op deze website.