19 april 2024

Den Reast Rentals koopt sociale huurwoningen Oldenzaal

Daarover hebben de twee partijen overeenstemming bereikt. Sinds 1 maart 2024 is Den Reast Rentals uit Deurningen de nieuwe eigenaar. De huurders gaan mee naar de nieuwe eigenaar. De gemeente Oldenzaal heeft een positieve zienswijze afgegeven onder andere op voorwaarde dat de koper een lokaal bestendige partij is. Aan dat criterium voldoet Den Reast Rentals. De transactie is namens Habion begeleid door WIJ Aan- en Verkoopmanagement.

Het gaat om de volgende complexen: Grevinkhof I, Grevinkhof II, De Potskamp en Scholtendijk. De Grevinkhof I (bouwjaar 1993) bestaat uit 34 appartementen, De Grevinkhof II (bouwjaar 1994) bestaat uit 8 woningen, De Potskamp (bouwjaar 1989) bestaat uit 42 appartementen, De Scholtendijk (bouwjaar 1989) bestaat uit 10 woningen. Alle woningen bevinden zich in Oldenzaal.

In de woningen wonen met name 55+’ers. De overdracht heeft plaatsgevonden op 1 maart 2024.
De bewoners maken de huur niet meer over aan Habion, maar aan Den Reast Rentals. Verder zijn er voor hen weinig veranderingen. Zij kunnen gewoon in hun appartement blijven wonen.

Enthousiast
Eigenaar Den Reast Rentals is enthousiast: “We hebben inmiddels kennisgemaakt met de bewoners en zijn erg blij met deze volwaardige aanvulling op onze bestaande portefeuille. Het past in onze strategie en toekomstvisie. We gaan de mogelijkheden onderzoeken voor het eventueel toevoegen van meer woningen, die dan voor de doelgroepen die het moeilijk hebben op de woningmarkt beschikbaar komen. Het dagelijks beheer zal worden gevoerd door Vastgoed Beheer Twente uit Hengelo, verhuur wordt verzorgd door makelaarskantoor Huren in Twente van Maarten Nijkamp.”

Continuïteit voor bewoners
“Wij hebben in Den Reast Rentals een lokale koper gevonden die de continuïteit waarborgt van deze woningen in Oldenzaal. Dat is goed nieuws voor de ouderen in deze mooie plaats,” vertelt transactiemanager José Hoogveld van Habion“.
Den Reast BV is een gespecialiseerd vastgoedondernemer met diverse dochterondernemingen waaronder ook Den Reast Rentals BV en Herbranda BV. Samen met de eigenaren bestaat het huurbestand uit ruim 400 woningen, diverse winkellocaties en ander commercieel vastgoed.

Meer weten over ons verkoopbeleid? Kijk hier