06 juli 2018

Drukbezocht openingsfeestje Nieuwe kampje

Gratis ijs van Eetcafé De Heeren, Dansen bij de fysiotherapeut, bellenblaas en glittertattoos voor de kinderen, je antieke boek laten taxeren bij de bieb, gratis ijs, fotopresentatie en een heuse Goodie Bag.

Ieder van de vele bezoekers pikte wel iets van zijn of haar gading mee tijdens de opening van ’t Nieuwe Kampje in Loenen aan de Vecht. Natuurlijk waren er een hapje en een drankje en genoten de bezoekers van de spetterende afsluiting van slagwerkgroep OrVeO. En er was meer.

Zo sprak burgemeester Marc Witteman van de gemeente Stichtse Vecht in zijn openingsspeech zijn bewondering uit voor de kracht van de inwoners: “Wat ben ik trots op alle mensen die samen van ’t Nieuwe Kampje een bruisende gemeenschap hebben weten te maken. Geweldig!”. Ook Habion-directeur Peter Boerenfijn is enthousiast: “Toen we hier in 2014 begonnen, zag het er hier heel anders uit. Nu is dit gebouw een voorbeeld voor heel Nederland hoe je een voormalig verzorgingshuis succesvol moderniseert. Met heel veel reuring. Dat valt me vandaag ook weer op. Je zult maar geluk hebben!”

Samenwerkende partijen

De spetterende opening op zaterdag 23 juni was een vruchtbare samenwerking van de Coöperatieve vereniging ’t Kampje-Plus, woningcorporatie Habion, Zorggroep De Vechtstreek, de Bibliotheek Loenen, Studio Idee, Paramedisch Centrum Loenen, Kapsalon/pedicure Belle en Welzijn Stichtse Vecht.

’t Nieuwe Kampje
Sinds 2014 hebben diverse organisaties samen met betrokken bewoners en de lokale gemeenschap hard gewerkt aan een 2e jeugd voor ’t Kampje.
Het resultaat is een nieuw thuis voor zelfstandig wonende vitale ouderen, mensen met een zorgbehoefte en (relatief) jonge huurders. Die mix zorgt voor evenwicht en diversiteit. Voor levendigheid en informele contacten met binnen én buiten. ’t Kampje is dan ook meer dan een woonvoorziening. Het is de plek waar ouderen ‘happy ouwer’ worden. Een belangrijke sociale voorziening voor Loenen aan de Vecht. Een wijkje in het klein waar iedereen van harte welkom is. Iedereen kan hier terecht voor recreatieve, informatieve of culturele activiteiten. Of de bibliotheek, kapper/pedicure bezoeken. Daarnaast kunt u terecht voor fysiotherapie en welzijn. Een ontmoetingsplek voor jong en oud.