11 november 2019

Drukbezochte opening kunst Fimke Veenstra in Huis Assendorp

Afgelopen vrijdag 8 november was in Huis Assendorp het startsein voor de expositie ‘Herfst Winter’ van de veelzijdige Zwolse kunstenares Fimke Veenstra. De tentoonstelling, die naast ‘herfst winter’ ook andere thema’s en vrij werk kent, is vrij te bezoeken en duurt tot en met 31 december 2019. Iedereen is welkom aan de Assendorperdijk in Zwolle.

Fimke Veenstra (1963) is autodidact en van jongs af aan altijd aan het tekenen. Later heeft ze cursus-sen gevolgd bij onder andere Martin Coppes en Erwin van der Worp. Ze maakt merendeels gebruik van acrylverf en schildert voornamelijk portretten en dieren.
Feenstra exposeerde eerder onder andere in Cultuurhuis Stadshagen, woonzorgcentrum Westenhage, het Zonnehuis, Rivierenhof en De Verbinding. Buiten Zwolle was haar werk te zien in Kunstcentrum Jillian in Almere en in Wapenveld. Kijk ook eens op haar website

Ongelooflijk mooi
“Wij vinden het ongelooflijk mooi om onze expositietraditie voort te zetten met een kunstenares als Fimke Veenstra”, zegt organisator Lourens Hoenders. Voor Veenstra was het niet meer dan logisch dat zij inging op het verzoek: “Ik vind het een eer om hier te exposeren. Niets mooier dan wat ik al van kinds af aan het liefst doe, tekenen en schilderen, te delen met anderen.”

Dringen geblazen in Huis Assendorp
Huis Assendorp begint zo langzamerhand te lijken op een ‘hot spot’ voor Zwolse kunstenaars. De expositie van Fimke Veenstra is alweer de zesde op rij. Begin 2018 exposeerde kunstenaar en bewoner Lourens Hoenders in Huis Assendorp, in september en oktober vorig jaar was het de beurt aan de acht leden van de schilder- en tekenclub van Hoenders. Daarna mochten bewoonster Gea Bleijenberg, kunstenaar Jaap Voges en wederom Lourens Hounders hun kunst aan het grote publiek tonen.