10 november 2022

Feest in Beekbergen

Na een intensieve verbouwing, gingen op 5 en 8 november jl. de deuren van De Vier Dorpen in Beekbergen officieel open. Het voormalige verpleeghuis onderging een flinke metamorfose. En dat werd gevierd met feestelijke toespraken, muziek, heuse confetti en overheerlijke snacks voor de bewoners en de buurt. 

De Vier Dorpen was een verpleeghuis aan de Loenenseweg in Beekbergen. In een jaar tijd is deze locatie omgevormd tot een modern gebouw met ruim vijftig appartementen. In deze appartementen kunnen bewoners met een zorgvraag zelfstandig wonen.

Ontmoetingsruimte
De verbouwing past bij de ontwikkelingen van wonen en zorg. De nadruk komt namelijk steeds meer te liggen op langer thuis kunnen wonen. Deze ontwikkeling sluit ook veel beter aan op de wensen van ouderen. Zij geven aan steeds meer aan zelfstandig te willen blijven wonen. De Vier Dorpen is hier nu op ingericht. De locatie bestaat uit een hoofdgebouw met zelfstandige 51 appartementen. Elk appartement heeft 2 of 3 kamers en een eigen buitenruimte. Ook is er een ontmoetingsruimte waar naast ontmoeting ook activiteiten gehouden gaan worden. Daaromheen liggen nog 2 kleinere woongebouwen met in totaal 31 appartementen

Verzoenen
Eén van de bewoners is mevrouw Van der Laan. Ze vertelt: ,,Wonen in De Vier Dorpen komt het meest dichtbij mijn oude woonsituatie. Ik heb nu eenmaal zorg om mij heen nodig, en ik moet mij verzoenen met de gedachte dat ik niet meer zoals vroeger kan wonen.” Voor haar is het zelfstandig wonen, maar toch volledige zorg ontvangen via Zorggroep Apeldoorn en omstreken dé uitkomst. ,,Samen met de zorgmedewerkers en mijn kinderen, kijken we wat er nodig is. Voor de rest woon ik gewoon zelfstandig.”

De verbouwing is in onze opdracht naar volle tevredenheid uitgevoerd door Draisma Bouw. De verhuur verzorgd door MVGM. Zorggroep Apeldoorn en omstreken levert de zorg aan de bewoners.