13 juli 2018

Feestelijke opening Amaris Florisberg

Op 11 juli vond de officiële opening plaats van het nieuwe woonzorgcentrum Amaris Florisberg. Alweer enkele maanden geleden hebben de bewoners hun intrek genomen in dit nieuwe zorgcentrum in Muiderberg; een modern pand waarmee Amaris Zorggroep optimaal woongenot en passende zorg op maat biedt. De bewoners voelen zich inmiddels al helemaal thuis. Een goede reden voor een feestelijk opening.

Burgemeester Han ter Heegde verrichtte in de ochtend voor bewoners en vrijwilligers de officiële opening door samen met een aantal van hen de zonnewijzer te onthullen. Een kado dat de bewoners hebben gekregen. Uiteraard ontbrak hierbij niet de heer Van der Pluim, de maker van de zonnewijzer. Na afloop genoten de bewoners samen familie/mantelzorger van een heerlijke high lunch.

In de middag was er ruimte voor relaties, buurtbewoners en medewerkers om het glas te heffen op deze mooie gebeurtenis en het pand te verkennen. Zij mochten een kijkje nemen in het nieuwe gebouw. Er waren verschillende rondleidingen waarbij men ook een aantal appartementen van binnen kon bekijken. Ook in het middagprogramma was er een officiële openingshandeling. De dames Hipke en Muller, beide woonachtig in Amaris Florisberg, “ontkurkten” samen een grote opblaasbare fles met helium ballonnen.

Het was een feestelijke middag.

Ruime appartementen

Bewoners van Amaris Florisberg beschikken in Muiderberg over een ruim en licht appartement, waar ouderen met een toenemende zorgbehoefte ook in de toekomst kunnen blijven wonen. In het gebouw zijn, verdeeld over drie woonlagen, 56 twee- en driekamerwoningen voor ouderen. De woningen hebben zorgpanelen op het dak, een modern uitgeruste keuken en vloerverwarming. Er zijn diverse voorzieningen in het gebouw, waaronder een ontmoetingsruimte voor bewoners. Voor ouderen met dementie is er een woongroep met een ruime gezamenlijke woonkamer, keuken en balkon of terras.