08 januari 2021

Fusie Onze Woning en Habion: wissel logo’s visueel vastgelegd

De woningcorporaties Habion en Onze Woning zijn sinds 1 januari 2021 gefuseerd en gaan samen verder onder de naam Habion. Op dinsdag 5 januari heeft het logo van Onze Woning dat het kantoor aan het Minervaplein in Rotterdam sierde, plaatsgemaakt voor het logo van Habion. De handeling is vastgelegd in bijgaand filmpje.

De fusie betekent winst voor bewoners, buurt en organisatie. Het gezamenlijk bezit van de fusie-organisatie komt nu op bijna 12.500 eenheden, waarvan zo’n 1.500 verhuureenheden in de Rotterdamse wijk 110-Morgen en daarnaast het landelijke Habion-aanbod van ruim 11.000 eenheden.

Habion, gespecialiseerd in de huisvesting voor ouderen, kent de wijk 110-Morgen goed. Ze bezit hier al de woongebouwen Arcadia en de Parkflat. De bewoners en woningzoekenden van 110-Morgen krijgen door de fusie een financieel sterkere woningcorporatie. Vanwege de fusie kunnen we samen meer sociale huurwoningen bouwen en bestaande woningen verduurzamen.

Deze fusie biedt Habion bovendien de kans om generaties met elkaar te verbinden op buurt en wijkniveau, zoals we dat nu al vaker op verzoek van bewoners doen. De betrokkenheid bij huurders en maatschappelijke organisaties is ook al verweven in de denk- en werkwijze van Onze Woning. Zij scoort hoog op klanttevredenheid en heeft hart voor de huurders.

Ga naar www.habion.nl/woonservice voor meer informatie