19 juni 2019

Buurtfiets De Vleugels feestelijk in gebruik genomen

Met een kort ritje nam de Alkmaarse wethouder Van Zon vrijdag 14 juni de elektrische buurtfiets voor De Vleugels in gebruik. Dat deed de wethouder tijdens een drukbezocht feestje. De buurtfiets moet bijdragen om het isolement van ouderen tegen te gaan, na het samenvoegen van buslijnen 1 en 5 verviel de rechtstreekse busdienst naar het ziekenhuis en het centrum.

Tweede prijs Beste Bewonersinitiatief
De fiets is het resultaat van de wedstrijd voor het ‘Beste Bewonersinitiatief’ van de gemeente Alkmaar. Met hun initiatief voor de buurtfiets wonnen bewoners van De Vleugels de tweede prijs en daarmee een geldbedrag van 4.000 euro. Voldoende voor de aanschaf van de fiets. Sponsoren betalen de gebruikskosten, zodat iedereen er voor een minimaal bedrag mee weg kan. Hoofdsponsor is de Vomar Hoefplan. Onderhoud en de verzekering komen uit reclame-uitingen op de beide zijkanten van de fiets door Tweewieler Centrum De Hoef en Bakkerij Mens.

Gezellig samen op pad
Iedereen uit de wijk kan bij Marjon Dekker een ritje met de buurtfiets reserveren. U kunt op deze manier snel en makkelijk iets samen organiseren en vaker samen op pad gaan. Er zijn vaste ervaren bestuurders, dus u wordt altijd gereden. We zijn op zoek naar meer bestuurders zodat de fiets op termijn op ieder moment van de dag beschikbaar is (mits op dat moment niet gereserveerd). Om dat te kunnen realiseren hebben we een fietsploeg nodig van 20 vrijwilligers! Iets voor u?
Meld u dan aan als Buurtfietser via: reuringindehoef@gmail.com

Hoe kunnen mensen een ritje reserveren?
U kunt op werkdagen reserveren door tussen 09.00 en 11.00 uur te bellen met Marjon Dekker. Telefoonnummer 06 – 201 168 34. Als Marjon niet op kan nemen kunt u uw naam en telefoonnummer inspreken op de voicemail waarna u wordt teruggebeld om uw wensen en een datum af te spreken.

Wat kost het?
De ritten zijn gratis, maar u bent van harte welkom om naar eigen inzicht een donatie te doen in de daarvoor bestemde box in de fiets. Van uw donaties organiseren wij jaarlijks een welverdiend gezellig uitje voor de vrijwilligers die u hebben rondgereden.

De Vleugels – bezoekersingang Schelfhoutlaan
Huis van de wijk De Alkenhorst – Schelfhoutlaan 4
Meer informatie kunt u vinden op: www.facebook.com/ReuringInDeHoef/

Kijk hier voor de mooie brochure over De Vleugels