05 juli 2018

Geslaagde open dag De Componist

Afgelopen zaterdag 30 juni was er voor de nieuwe huurders van De Componist (Anklaar) in Apeldoorn Open Huis. Het was een geslaagde dag met veel positieve en vrolijke huurders (circa 120 bezoekers). Het Open Huis was georganiseerd door MGVM (voormalig Actys Wonen), in nauwe samenwerking met aannemer Aan de Stegge en Habion.

ballonnen bij De ComponistHoewel het om 10.00 uur begon stonden de eerste huurders om 9.00 uur al voor de poort. Al gauw kwamen er steeds meer mensen met kinderen, kleinkinderen, zelfs honden! Bij de ingang was een mooie ballonnenboog in Habion kleuren met een rode loper. Daarnaast stond een koffiekar met de lekkerste koffie, thee en water. De lokale bakker had gezorgd voor heerlijke petit fours met het logo van De Componist erop. Aannemer Aan de Stegge had alles goed voorbereid, gedacht aan de looproutes, afzettingen. Op maandag 23 juli krijgen alle huurders de sleutel van hun nieuwe appartement.

De Componist
Het appartementencomplex omvat 58 zelfstandige huurappartementen. Deze appartementen zijn bij uitstek geschikt voor ouderen; de woningen zijn van alle gemakken voorzien, zijn gelijkvloers en voor eventuele thuiszorg kunnen bewoners terecht bij zorginstelling Atlant gevestigd in het naastgelegen woonzorgcentrum. In de winkelruimte op de begane grond van het pand gaat BPD een supermarkt realiseren als onderdeel van het totale winkelcentrum.
Het nieuwe appartementengebouw ligt naast het woonzorgcentrum Koningin Wilhelmina, dat sinds het voorjaar van 2017 in gebruik is.

Stadsdeelhart Anklaar
Op de plek van het voormalige winkelcentrum Anklaar in Apeldoorn komt een geheel nieuw eigentijds Stadsdeelhart met winkels, woningen, een woonzorgcentrum en parkeervoorzieningen. Bij de vernieuwing werken de gemeente Apeldoorn, projectontwikkelaar BPD, Atlant Zorggroep en Habion nauw samen. De bouw vordert gestaag. In mei jongstleden is de parkeerkelder opgeleverd.