12 april 2023

Habion draagt woningen in Eibergen over aan Pro Wonen

Habion heeft 14 eengezinswoningen in Eibergen overgedragen aan Pro Wonen. De woningen zijn bestemd voor senioren. Het complex ‘De Meergaarden II’ bevat in totaal 16 woningen waarvan 14 sociaal verhuurde woningen. Twee woningen in het complex zijn eind 2022 verkocht aan de zittende huurders. Capital Value begeleidde de taakoverdracht namens Habion. De juridische begeleiding van de overdracht was in handen van Core Notariaat.

Het complex ligt in een rustige en groene omgeving in Eibergen. Op steenworp afstand ligt woonzorgcentrum De Meergaarden, dat appartementen aanbiedt aan senioren die zorg nodig hebben op basis van een zorgindicatie.

José Hoogveld, transactiemanager bij Habion: “Met deze taakoverdracht komen wij dichter bij ons vestigingskader en wensportefeuille. Wij nemen onze taak serieus en dragen bij voorkeur over aan een lokaal vertrouwde partij met dezelfde doelstellingen.”

Bregje de Looff, vastgoedadviseur corporaties: “We zien steeds vaker dat corporaties elkaar vinden voor de aan- en verkoop van bestaand bezit. In dit geval paste het complex in Eibergen zeer goed bij een corporatie als Pro Wonen. Door goede samenwerking tussen partijen en duidelijke afspraken kon de taakoverdracht in kort tijdsbestek worden gerealiseerd,”