14 september 2022

Habion kiest voor vastgoed cloudoplossing Assetmaps

De wens van Habion om een vastgoed-informatie tool speelt al erg lang. Habion zocht een antwoord op de vraag: “Hoe kunnen we op een gemakkelijke manier centraal toegang hebben tot de informatie van onze objecten en eenheden, vastgelegd in ons primair bronsysteem Tobias365 en diverse andere bronnen?” De tool moest vooral erg gebruiksvriendelijk zijn, zodat iedereen binnen de organisatie het direct zou kunnen gebruiken. Ons ideaalbeeld was, dat onze portefeuille vanuit de kaart van Nederland werd benaderd, omdat we een landelijk opererende corporatie zijn.

Uit een uitgebreide selectieprocedure met vier partijen is gekozen voor de oplossingen van Assetmaps. Carla Wezenberg, implementatiemanager bij Habion: “We hebben voor Assetmaps gekozen omdat de bedenkers van deze tool zelf jarenlang in de klei hebben gestaan. Dat was voor ons de doorslaggevende reden ten opzichte van de andere partijen die we hebben gesproken. Assetmaps is gebruiksvriendelijk, sluit goed aan op ons primaire bronsysteem Tobias365 en op onze manier van werken in Sharepoint. Na een kleine 2 maanden ontwikkelen konden we al live gaan en dat is een heel mooi resultaat. Doordat we nu veel meer zicht hebben op de data, hoeven we in de fase waarin we zitten nu al minder te zoeken. En we blijven de komende maanden volop doorontwikkelen. We gaan nog stappen zetten met de  inrichting van de woningcarthoteek, het koppelen aan O-Prognose en het inrichten van kaartlagen, zodat we kunnen sturen op thema’s zoals brandveiligheid en legionella die voor ons als ouderenhuisvester van groot belang zijn.”

Mark in t Veld, mede-oprichter van Assetmaps: “Assetmaps is geen vervanging van systemen, maar een geografisch data-platform dat aansluit op de bestaande systemen. Een online interactieve vastgoedkaart van het bezit.  Met Assetmaps koppel je de gegevens van verschillende data-bronnen en maak je deze inzichtelijk én overzichtelijk. Daardoor kan de implementatieperiode ook zo kort zijn. Bij Habion gaan we nu verder bouwen en inrichten, terwijl het systeem dus al volop gebruikt wordt.”