26 januari 2023

Habion koopt 114 woningen in Beverwijk

Habion heeft het complex Nieuw Akerendam in Beverwijk met 114 woningen gekocht van Fonds Sluyterman van Loo.

Investeren in een prettige en duurzame leefomgeving
Directeur Lonneke Regter van Fonds Sluyterman van Loo over de overdracht aan Habion en de samenwerking: “Habion is een organisatie die gespecialiseerd is in ouderenhuisvesting en openstaat voor innovatieve woonvormen. Dat is gunstig voor onze bewoners. In Habion hebben we een partner gevonden die wil en kan investeren in een prettige en duurzame leefomgeving voor de bewoners. We gaan een blijvende samenwerking aan met Habion, zodat wij ons als goede buur kunnen blijven inzetten voor het welzijn van de bewoners en samen kunnen werken aan het levensplezier van ouderen.”

Goede huisvesting voor ouderen
Directeur Peter Boerenfijn van Habion: “Afgesproken is dat wij serieus gaan investeren in energiebesparende maatregelen om de woonlasten voor de bewoners te beheersen. Daarnaast hebben we afgesproken dat we ook in de toekomst – met name op het vlak van kunst en cultuur – met het Fonds Sluyterman blijven samenwerken. Dat vinden we belangrijk. Bovendien kunnen we op deze manier onderzoeken hoe dit thema ook voor bewoners op andere locaties van waarde kan zijn. De aankoop van Nieuw Akerendam in Beverwijk biedt ons voorts een uitgelezen kans op uitbreiding in een regio waar veel behoefte is aan goede huisvesting voor ouderen”.

Bewonersbijeenkomst Nieuw Akerendam
De bewoners zijn in december 2022 door middel van een informatiebijeenkomst geïnformeerd over de verkoop en overdracht. Op deze bijeenkomst maakten zij kennis met Habion en konden zij vragen stellen.

Achtergrondinformatie
Nieuw Akerendam ligt in de wijk Vondelkwartier, tegen het centrum van Beverwijk aan. In de directe nabijheid zijn veel voorzieningen als winkels, een ziekenhuis, een huisartsen- en tandartsenpraktijk en een apotheek. Nieuw Akerendam ligt tegenover het NS trein- en busstation van Beverwijk en is daarmee uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. Nieuw Akerendam omvat 53 sociale huurwoningen, 61 huurwoningen in de vrije sector en 39 parkeerplaatsen. Fonds Sluyterman van Loo werd bij de verkoop begeleid door Baker McKenzie. Habion werd bij de aankoop begeleid door Pillar Notariaat.

Wie is Fonds Sluyterman van Loo?
Fonds Sluyterman van Loo, gevestigd op de buitenplaats Akerendam in Beverwijk, is een ouderenfonds dat het levensplezier van ouderen stimuleert door mee te betalen aan initiatieven voor kunst en verbinding. Dit doet het ouderenfonds in Nederland en het Caribisch deel van het koninkrijk. Het ouderenfonds gelooft dat creatieve ontwikkeling en verbinding zin en betekenis geven aan het leven van ouderen. Fonds Sluyterman van Loo financiert initiatieven voor ouderen, zoals ontmoetingen, dialogen, educatieve activiteiten en activiteiten gericht op kunstbeoefening. Iedereen met een idee of initiatief dat aansluit bij deze doelstellingen, kan een aanvraag doen.
fondssluytermanvanloo.nl
langlevekunst.nl