08 november 2017

Habion koopt woningen in Houthavens Amsterdam

Habion heeft 39 sociale huurwoningen en 12 parkeerplaatsen gekocht in het project LIFE in de Amsterdamse Houthavens. Habion neemt de woningen turn-key af van projectontwikkelaar Vorm en Porten Development. De bouw start eind 2017 en is eind 2019 gereed.

LIFELIFE komt op Revaleiland, het derde eiland in de Houthavens. Aan het IJ, vlakbij het nieuwe Houthavenpark en dicht bij het stadscentrum. Het project is gesitueerd op een prachtige plek op loopafstand van onder andere de Jordaan. De locatie omvat naast huur- ook koopwoningen, intramurale zorgeenheden, een gezondheidscentrum, een centrum voor dagbesteding dat ook dient als ontmoetingsplek voor de buurt, commerciële horeca en een overdekte parkeergarage. De woningen zijn zeer energiezuinig en er wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen. Het gebouw wordt opgetrokken in de fraaie baksteen-stijl van de Amsterdamse School. Zonnepanelen zorgen voor een duurzame opwekking van energie.

Betrokkenheid bewoners
LIFE is een plek in de Houthavens met woningen voor bij voorkeur ouderen, zowel in de koop-, als in de (sociale-) huursector. Voor Habion is betrokkenheid van de (toekomstige) bewoners van groot belang. Zowel bij transformaties van bestaande bouw als bij nieuwbouw. Dat geldt zeker ook voor dit project. Hoe bewonersbetrokkenheid met betrekking tot LIFE vorm krijgt, wordt nog nader bekeken.

Oostpoort en Jeruzalem
Naast de Houthavens is Habion actief in Oostpoort, waar zorgorganisatie Amstelring het nieuwe Willem Dreeshuis huurt met daarnaast zelfstandige appartementen, en in de Watergraafsmeer met appartementengebouw voor ouderen Jeruzalem Staete. Bij dit laatste gebouw hebben (toekomstige) bewoners meegedacht over de totstandkoming.