04 juli 2024

Habion neemt 56 Tilburgse ouderenwoningen over van Mooiland

Op vrijdag 28 juni 2024 heeft woningcorporatie Mooiland het appartementencomplex aan de Kazernehof in Tilburg overgedragen aan collegacorporatie Habion. Bewoners en betrokken partijen zijn geïnformeerd over de overname.

Carly Jansen, bestuurder Mooiland: “Bij de verkoop van de woningen aan de Kazernehof hebben wij gezocht naar een verhuurder die deze woningen ook voor de toekomst behoudt voor de doelgroep in de sociale huursector. Dat is voor ons een belangrijke overweging bij de verkoop. Habion werkt landelijk en is gespecialiseerd in ouderenhuisvesting. Wij zijn dan ook blij dat Habion dit appartementencomplex, waar ouderen wonen, wil overnemen.”

Directeur van Habion Ton de Rond is blij met de verwerving van de woningen: “Deze woningen sluiten zeer goed aan bij onze visie. Zo willen wij ons bezit uitbreiden in de provincie Noord-Brabant en met name in Tilburg willen we graag investeren. Het complex ligt er mooi bij en staat in de buurt van het centrum van de stad, met diverse voorzieningen op een steenworp afstand. Er is een actieve bewonersgroep die samen zorgt voor ontspanning en vertier. Wat wil je nog meer?!”

Bewonersbijeenkomst Kazernehof
Op maandag 1 juli hebben de bewoners van het appartementencomplex kennisgemaakt met medewerkers van Habion en konden ze al hun vragen stellen.

Reden voor de overdracht aan Habion
Het focusgebied met sociale huurwoningen van Mooiland is Noordoost-Brabant, Gennep, Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen. Mooiland heeft ook woningen buiten haar focusgebied. Hier is het bezit sterk versnipperd. Door deze woningen over te dragen, trekt Mooiland zich de komende jaren geleidelijk terug uit deze gebieden. Habion is gespecialiseerd in huisvesting voor ouderen en heeft de ambitie om uit te breiden in Noord-Brabant. Dit maakt Habion tot de ideale partij om het appartementencomplex aan De Kazernehof over te nemen.

Achtergrondinformatie
Kazernehof bestaat uit 56 huurwoningen in het gereguleerde segment (sociale huur). Het gaat om zelfstandige woningen voor ouderen en er is een ruimte voor ontmoeten die actief wordt gebruikt door de bewoners. Kazernehof ligt tegen het stadscentrum van Tilburg aan. Binnen 500 meter zijn dan ook alle soorten voorzieningen aanwezig die het tot een gewilde locatie maken: van horeca tot supermarkt, van drogist tot kledingwinkels. Ook medische voorzieningen zijn dicht in de buurt. Ook openbaar vervoer is dichtbij.