20 januari 2023

Habion verwerft 133 seniorenwoningen van Staedion

Woningcorporatie Staedion heeft een complex met 133 seniorenwoningen aan het Van Vredenburchplantsoen in Rijswijk overgedragen aan Habion. 

Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter Staedion: “Wij vinden het belangrijk dat sociale huurwoningen voor de sociale sector behouden blijven. Het complex met 133 seniorenwoningen is in goede handen bij Habion. Zij zijn gespecialiseerd in huisvesting voor ouderen. Allebei vinden wij het belangrijk om een veilig en betaalbaar thuis te bieden aan onze bewoners. De reden waarom wij dit complex toch verkocht hebben, is omdat dit het enige complex in Rijswijk was van Staedion. Wij willen ons vooral richten op ons kerngebied: Den Haag, Pijnacker-Nootdorp en Westland. Door de verkoopopbrengst van dit complex maken wij geld vrij voor nieuwe investeringen in ons kerngebied.”

Ton de Rond, directeur van Habion: “Deze woningen sluiten zeer goed aan bij onze visie. Zo willen wij graag ons bezit uitbreiden in de regio Den Haag en zijn diverse voorzieningen, waaronder Woonzorgcentrum Vredenburch van Florence, een huisartsenpost, een supermarkt en openbaar vervoer, dicht in de buurt. Uit recent bewonersonderzoek van Staedion blijkt bovendien dat 90% van de bewoners zich thuis voelt. Mensen voelen zich veilig in een kwalitatief goede woning en in een fijne buurt. Wat wil je nog meer?!”

Bewonersavond Van Vredenburchplantsoen
De bewoners zijn in november 2022 door middel van een informatieavond geïnformeerd over de overdracht. Op deze avond maakten zij kennis met Habion en konden zij vragen stellen.

Achtergrondinformatie
Het Van Vredenburchplantsoen bevindt zich midden in Oud-Rijswijk, dichtbij het Rijswijkse Bos. Het complex bevat 133 twee- en driekamerappartementen. Deze sociale huurwoningen zijn bedoeld voor 55+ers, zonder inwonende kinderen. Naast de seniorenwoningen staat het Woonzorgcentrum Vredenburch van zorginstelling Florence. Capital Value begeleidde Staedion bij de overdracht. De juridische begeleiding was in handen van Core Notariaat. Habion werd begeleid door WIJ Consultancy en Pillar Notariaat.