02 april 2019

Habions nieuwste woongebouw Rubina opgeleverd

Habion kocht Rubina turn-key aan van Dudok Wonen en heeft het in zijn geheel verhuurd aan Amaris Zorggroep. De bewoners verhuizen in mei naar hun nieuwe woning.

De 46 appartementen in Rubina zijn bedoeld voor ouderen die (tijdelijk) veel zorg nodig hebben vanwege een fysieke beperking. Zij kunnen hierdoor niet zelfstandig wonen. Rubina biedt hen een prachtige woonplek waar zij wel zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen. De appartementen zijn voorzien van persoonsalarmering en domotica. Een aantal appartementen wordt ingericht als gemeenschappelijke huiskamer voor de bewoners. In mei verhuizen de bewoners naar hun nieuwe appartement

Flexibel gebouw
Rubina is gebouwd volgens Habions visie om flexibel en waardevast vastgoed te realiseren. De appartementen zijn zowel geschikt voor verhuur aan individuele bewoners als voor collectieve verhuur aan een zorgorganisatie. Ouderen kunnen hier wonen en ook verzorgd en verpleegd worden. De appartementen zijn onder andere voorzien van persoonsalarmering en domotica.

Over Nieuw Zuid
Rubina maakt deel uit van de ontwikkeling van de nieuwe wijk Nieuw Zuid. Dit gebeurt op de locatie van het oude zorgcentrum Zuiderheide van Amaris. Dudok Wonen ontwikkelt vijf duurzame en levensloopbestendige gebouwen met in totaal 200 moderne appartementen in sociale huur, de vrije sector huur en zorgwoningen, met en allerlei wijkvoorzieningen zoals een kinderdagverblijf en een gezondheidscentrum. Met de oplevering van Rubina zijn de eerste drie gebouwen nu gereed.