25 maart 2019

Hoogste punt project LIFE in Houthaven Amsterdam

De bouwers hebben het hoogste punt bereikt van LIFE. LIFE is een bijzonder woongebouw met moderne appartementen voor betrokken mensen van 60+ uit Amsterdam. In totaal komen er 131 appartementen, zowel koop als sociale en vrije sector huur. LIFE is een gezamenlijk concept van Habion en Bouwinvest.

In LIFE komen lichte en moderne appartementen waar Amsterdammers van 60+ met of zonder zorgvraag kunnen wonen. Belegger voor pensioenfondsen Bouwinvest verhuurt 59 vrije sector appartementen en woningcorporatie Habion verhuurt 39 sociale huurappartementen. In het LIFE gebouw komen ook koopwoningen, horeca, een buurtkamer, studio’s van zorgorganisatie Cordaan en een gezondheidscentrum. LIFE wordt naar alle waarschijnlijkheid eind 2019 opgeleverd.

Animo voor appartementen overweldigend
Vanaf 22 februari konden mensen zich aanmelden voor de woningen die Habion verhuurt in LIFE. De belangstelling was bijna het tienvoudige van het aantal woningen dat beschikbaar komt. De komende weken zullen de woningen worden toegewezen zodat zich een betrokken bewonersgroep kan vormen met 60+ers die zich inzetten voor elkaar en de buurt. Eind 2019 zijn de woningen waarschijnlijk gereed.

Investeren in een veilig en comfortabel thuis voor ouderen
Verspreid over heel Nederland bezit Habion op ruim 120 locaties meer dan 11.000 wooneenheden voor ouderen. Met onze ruime kennis en jarenlange ervaring realiseren we woonruimte waar ouderen zich thuis voelen. Om aan de stijgende vraag te voldoen zoeken we continu kansen om te investeren in nieuwe woongebouwen zoals LIFE (www.leveninlife.nl) en bestaande woongebouwen voor ouderen op goede locaties verspreid over het land.