31 augustus 2018

Huis Assendorp barst van het schilderstalent!

Op vrijdag 7 september start in Huis Assendorp een bijzondere expositie. Vanaf die dag kun je namelijk het werk bewonderen van de schilderclub van Lourens Hoenders, Zwolse kunstenaar en bewoner van Huis Assendorp. De tentoonstelling van de acht kunstenaars is te bezoeken in de maanden september en oktober. De opening van de tentoonstelling ‘Kleurrijk’ is tussen 16.00 uur en 18.00 uur. Iedereen is welkom aan de Assendorperdijk in Zwolle.

Lourens Hoenders woont sinds enige tijd in Huis Assendorp. Ruim tien jaar geleden heeft hij zijn roeping gevonden in de schilderkunst. Sindsdien heeft hij een indrukwekkende collectie schilderijen opgebouwd. met als thema hedendaags en historisch Zwolle. Lourens leidt elke woensdagochtend een schilder- en tekenclub in het atelier van Huis Assendorp.
De komende maanden exposeren zij hun werk op de begane grond van Huis Assendorp, zoals de compleet vernieuwde Molenhof aan de Zwolse Assendorperdijk tegenwoordig heet.

Volop leven in Huis Assendorp
Ook als je ouder wordt, wil je midden in het leven staan. Volop genieten, praten, lachen, bezig zijn. Dat is waar Huis Assendorp voor staat. Een plaats waar oudere én jonge bewoners, buurtbewoners en bezoekers elkaar ontmoeten. Waar altijd bedrijvigheid is, met zorg dichtbij voor mensen die dat nodig hebben. Waar we wat voor elkaar over hebben. Waar ondernemers alle ruimte krijgen. Net als in onze Zwolse wijk Assendorp. Huis Assendorp is opgezet en ingericht in samenspraak met bewoners. Een open, levendige woongemeenschap waar alles draait om vrijheid, eigenwaarde, en zelfstandigheid en wederkerigheid. Waar je zelf bepaalt wat je nodig hebt om je te kunnen uiten, plezier te hebben, geïnspireerd te raken. Want wie wil er nu niet volop leven?
Kijk op www.huisassendorp.nl voor meer informatie. Of nog beter: kom eens langs!