06 juli 2018

LIFE komt tot leven

Het lijkt in eerste instantie een prachtige ets, maar eigenlijk ziet u op het plaatje hierboven het storten van de vloer van de parkeergarage van LIFE! Habion heeft 39 sociale huurwoningen en 12 parkeerplaatsen gekocht in het project LIFE in de Amsterdamse Houthavens. We nemen de woningen turn-key af van projectontwikkelaar Vorm en Porten Development. De bouw is eind 2017 gestart en de woningen zijn eind 2019 klaar.

LIFE staat op Revaleiland, het derde eiland in de Houthavens. Aan het IJ, vlakbij het nieuwe Houthavenpark en dicht bij het stadscentrum. Het project is gesitueerd op een prachtige plek op loopafstand van onder andere de Jordaan. De plek omvat naast huur- ook koopwoningen, intramurale zorgeenheden, een gezondheidscentrum, een centrum voor dagbesteding dat ook dient als ontmoetingsplek voor de buurt, commerciële horeca en een overdekte parkeergarage. De woningen zijn zeer energiezuinig en er wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen. Het gebouw wordt opgetrokken in de fraaie baksteen-stijl van de Amsterdamse School. Zonnepanelen zorgen voor een duurzame opwekking van energie.

Met BouwInvest, verhuurder van 58 duurdere woningen in hetzelfde gebouw en zorgaanbieder Cordaan trekt Habion zoveel mogelijk samen op.

Op de kaart