04 januari 2021

Mogelijk heeft u recht op huurverlaging in 2021: hier leest u hoe het werkt

Huurders met een gereguleerd huurcontract (een sociale huurwoning) die een huur betalen die te hoog is voor hun inkomen kunnen in 2021 eenmalig een huurverlaging krijgen. Dit heeft de regering in december 2020 besloten. We leggen graag uit hoe deze eenmalige huurverlaging werkt.

Waarom een eenmalige huurverlaging?
De meeste huurders in een sociale huurwoning betalen een huurprijs die past bij hun inkomen. Habion houdt daar bij het toewijzen van woningen al rekening mee. Toch zijn er mensen die een huur betalen die te hoog is voor hun inkomen. Bijvoorbeeld omdat hun inkomen is gedaald. Daarom kunnen deze huurders in 2021 een eenmalige huurverlaging krijgen. Dat is goed nieuws voor onze huurders en wij zetten ons daar graag voor in.

Voldoet u aan de voorwaarden? Dan krijgt u automatisch bericht van ons
Of u in aanmerking komt voor de eenmalige huurverlaging in 2021 hangt af van: uw huurprijs, uw (gezamenlijk) inkomen en de samenstelling van uw huishouden. Hieronder ziet u in het plaatje wat de voorwaarden precies zijn. Als u in aanmerking komt, dan krijgt u voor 1 april 2021 automatisch bericht van ons. U hoeft zelf niets te doen. Wij controleren van te voren of u aan alle voorwaarden voldoet. Of u met uw (gezamenlijk) inkomen voldoet aan de voorwaarden en met hoeveel mensen u in huis woont, horen wij van de Belastingdienst. Hoeveel huurverlaging u precies krijgt, hangt af van de hoogte van uw netto huurprijs.

Kijk op de tabel huurverlaging 2021 of u in aanmerking komt: Huurverlaging 2021