11 oktober 2018

Nieuwbouw Florisberg in Muiderberg in portefeuille genomen

Habion heeft de nieuwbouw van Florisberg in Muiderberg in portefeuille genomen. Alle 56 woningen zijn verhuurd. De nieuwbouw is een gezamenlijk project van Habion en zorgpartner Amaris. Het ontwerp is van architectenbureau Studio Wa! uit Amersfoort. De bouwer is Hegeman uit Nijverdal.

Bewoners van Florisberg beschikken in Muiderberg over een ruim en licht zelfstandig appartement, waar ouderen met een toenemende zorgbehoefte ook in de toekomst kunnen blijven wonen en eigenlijk niet meer hoeven verhuizen. Deze appartementen bieden niet alleen veel woonkwaliteit maar ook meer mogelijkheden voor mantelzorgers en familieleden om betrokken te blijven dan de klassieke verzorgingshuiskamer.

In het gebouw zijn, verdeeld over drie woonlagen, 56 twee- en driekamerwoningen voor ouderen. De appartementen variëren qua grootte van 58 m2 tot 68 m2. De woningen hebben een hoog afwerkingsniveau met onder andere een modern uitgeruste keuken en vloerverwarming. Zonnepanelen op het dak zorgen mede voor de energievoorziening.
Het gebouw herbergt diverse voorzieningen en er is, indien gewenst, zorg en dienstverlening op maat van Amaris. Daarnaast telt het gebouw een ontmoetingsruimte. Voor bewoners die veel zorg nodig hebben, zijn er drie aparte woongroepen met een ruime gezamenlijke woonkamer, keuken en balkon of terras.

Unieke samenwerking
Amaris en Habion delen een gemeenschappelijke visie ten aanzien van de toekomst van wonen en zorg voor senioren, waarbij duurzaam bouwen en woonplezier centraal staan. Door deze unieke samenwerking kunnen Amaris en Habion goed inspelen op de woonwensen van huidige en toekomstige ouderen en daarnaast ook waardevast (zorg)vastgoed realiseren.
De nieuwbouw is ter vervanging van het bestaande woon-zorgcomplex Florisberg. Florisberg was een woon-zorgcomplex aan de rand van Muidenberg. Het gebouw stamt uit de begin jaren ’70.
Florisberg is na De Veste in Naarden het tweede van in totaal zes woonzorgcentra die Amaris en Habion samen ontwikkelden. Het derde is Schoonoord in Baarn waar de nieuwbouw in begin 2019 gereed is.