14 juni 2019

Officiële opening eerste fase Nieuw Zuid Hilversum

De nieuwe wijk Nieuw Zuid in Hilversum staat letterlijk op de kaart. Daarmee is oplevering fase 1 een feit. De eerste drie gebouwen van de nieuwe duurzame en levendige woonwijk Nieuw Zuid in Hilversum zijn opgeleverd en inmiddels bewoond door jong en oud. Samen met bewoners en genodigden vierden we de feestelijke opening op donderdag 13 juni. Burgemeester Pieter Broertjes verrichtte de openingshandeling, samen met Achraf el Amri en zijn buurvrouw mevrouw Reijmerink-Versteeg. Beiden wonen in Nieuw Zuid, waar jong en oud letterlijk samenkomen.

Het nieuwe wonen
Woordkunstenaar Atta de Tolk kondigde de vier sprekers aan: Pieter Broertjes, (burgemeester Hilversum), René Hup (Amaris Zorggroep), Peter Boerenfijn (Habion) en Harro Zanting (Dudok Wonen). De woordkunstenaar vatte vervolgens hun visies op het nieuwe wonen in Nieuw Zuid samen in een razendsnelle wrap-up. In zijn samenvatting verwerkte Atta ook de belevingen van het nieuwe wonen en werken op Nieuw Zuid door diverse bewoners en medewerkers van Nieuw Zuid. De kernwoorden die steeds terugkwamen: ‘briljante samenwerking van veel partijen’, ‘het nieuwe Hilversum start hier’, ‘jong en oud ontmoeten elkaar’, ‘duurzaam, gezellig, veilig en comfortabel wonen’.

Burgemeester en bewoners zetten Nieuw Zuid op de kaart
Na de wrap-up zette burgemeester Pieter Broertjes samen met Achraf el Amri en zijn buurvrouw mevrouw Reijmerink-Versteeg Nieuw Zuid letterlijk en figuurlijk op de kaart van Hilversum. De kaart krijgt een mooie plek in het restaurant van gebouw Rubina, waar bewoners en omwonenden vanaf de zomer van harte welkom zijn. Na deze officiële openingshandeling proostten alle aanwezigen op de nieuwe woonwijk en was er volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en drankje.

Achtergrondinformatie Nieuw Zuid
De drie gebouwen die als eerste zijn opgeleverd, maken deel uit van de ontwikkeling van de nieuwe wijk Nieuw Zuid. Deze staat op de locatie van het oude zorgcentrum Zuiderheide van Zorggroep Amaris. Dudok Wonen ontwikkelt hier duurzame en levensloopbestendige gebouwen met in totaal 200 moderne appartementen in de sociale- en vrije-sectorhuur en zorgwoningen, met allerlei wijkvoorzieningen zoals een kinderdagverblijf en een gezondheidscentrum. Ouderenhuisvester Habion heeft een van de gebouwen, Rubina, in exploitatie genomen en verhuurt het in zijn geheel aan zorgaanbieder Amaris Zorggroep.