02 november 2018

Reuringparty in de Hoef Alkmaar geslaagd

“Ik was hier nog nooit naar binnen geweest en wist niet wat het was”, zei een wijkbewoner tijdens de reuring party op 25 oktober in de Vleugels. In de Vleugels hebben we op 25 oktober de buurt naar binnen gehaald. Dat is gelukt, met ruim 80 bezoekers was het volle bak. Aan de tafels werden mooie discussies gevoerd over wat men in de buurt mist, hoe men oud wil worden, wat er in de Vleugels opgepakt kan worden en bovenal wat men zelf kan doen. Een mooie opbrengst van wel honderden ideeen en wensen die allemaal aan lijnen in de Brasserie werden opgehangen.

De terugkomdag is op 13 december. In de tussentijd gaan we met een groep bewoners en de Zorgcirkel aan de slag om de wensen en ideeën uit te werken. Maar los van deze nieuwe ideeën is er al veel gebeurd vanaf de eerste reuringparty in juli. Resto van Harte kookt er iedere maand voor een volle zaal. Diverse nieuwe cursussen zijn door (wijk) bewoners opgestart; salsadansen, mozaieken etc. en bewoners hebben een voorstel voor een elektrische fietstaxi ingediend. Zaterdag 3 november horen ze of ze de bijdrage va 4000,- gewonnen hebben..

Een belangrijk signaal van buurtbewoners was dat mensen nog nooit van de vernieuwde Vleugels hadden gehoord. Men dacht dat het een verzorgingshuis was en ging hier niet naar binnen. Ze waren verrast met het huidige resultaat, dat er een restaurant is en dat men hier ook van alles kan organiseren. Omdat flyeren lastig is, werd geopperd om een informatiebord op het Hoefplein te maken (waar ze allemaal zeker 1 keer per week komen) en waar ook andere actieve bewoners weer gebruik van kunnen maken.

Like ons op Facebook
De dochter van de voorzitter van de huurdersvereniging heeft dezelfde avond nog een facebookpagina aangemaakt: https://www.facebook.com/ReuringInDeHoef/. Graag even liken natuurlijk!