22 oktober 2018

Rubina geleverd

De akte van levering is getekend: Rubina in Hilversum staat nu officieel op naam van Habion. Habion heeft dit gebouw in de nieuwe wijk Nieuw Zuid turn-key aangekocht.

Rubina is bedoeld voor mensen die zware zorg nodig hebben. In Rubina komen 46 appartementen, die vanaf het voorjaar van 2019 beschikbaar zijn.  De appartementen zijn bedoeld voor mensen die (tijdelijk) veel zorg nodig hebben vanwege een fysieke beperking. De appartementen zijn dan ook voorzien van personenalarmering en domotica. Een aantal appartementen wordt ingericht als gemeenschappelijke huiskamer voor de bewoners. Habion verhuurt de woningen en ruimtes in Rubina rechtstreeks aan zorgorganisatie Amaris. Via Amaris kunnen mensen met een verblijfsindicatie van het CIZ (ZZP 6) in aanmerking komen voor een van de woningen.

Over Nieuw Zuid
Rubina maakt deel uit van de ontwikkeling van de nieuwe wijk Nieuw Zuid. Dit gebeurt op de locatie van zorgcentrum Zuiderheide van Amaris. Dudok Wonen ontwikkelt vijf gebouwen met in totaal 200 appartementen en allerlei wijkvoorzieningen zoals een kinderdagverblijf en een gezondheidscentrum. De eerste twee gebouwen worden dit najaar opgeleverd.