04 juni 2019

Schoonoord Baarn op feestelijke wijze geopend

Een hart gevuld met witte natuurstenen markeert de opening van het nieuwe Schoonoord in Baarn. Burgemeester Mark Roëll opende op maandag 27 mei dit prachtige woonzorggebouw aan de Tromplaan. “Als gemeente Baarn zijn wij ontzettend trots op Schoonoord en ik wens iedereen hier een mooie tijd’. Als openingshandeling schreef de burgemeester zijn naam op een steentje en plaatste dat in een groot hart, samen met Ton de Rond (Habion), René Hup (Amaris) en wethouder Erwin Jansma. De bewoners en andere betrokkenen volgden hun voorbeeld. Het hart in de tuin vormt een blijvende herinnering aan de opening.

Waar eens het oude bejaardenhuis stond, bevindt zich nu een prachtig eigentijds woonzorggebouw voor ouderen, ontworpen en gebouwd volgens de nieuwste inzichten. Op het terrein aan de Tromplaan staan drie luxe woonvilla’s met 50 ruime appartementen, drie huiskamers, een leercafé en een restaurant.
Schoonoord is het eerste gebouw in Baarn dat volledig gasloos is gebouwd. Tijdens de bouw is het plan aangepast om dit mogelijk te maken. Habion, Amaris, Slokker Bouwgroep en installatiebedrijf Scheer & Foppen speelden hiermee vervroegd in op de ambitie van het kabinet om gasloos te bouwen.

Unieke samenwerking
Amaris en Habion hebben deze woonzorglocatie gerealiseerd op basis van een vernieuwend woon- en zorgconcept in de ouderenzorg. Vanuit de visie dat wonen centraal staat en dat de zorg gericht is op zoveel mogelijk vrijheid en eigen regie, net zoals thuis. Dit betekent ruime appartementen en flexibele woonvormen geschikt voor ouderen met een beperkte maar ook een uitgebreide zorgvraag. En meer mogelijkheden voor mantelzorgers en familieleden om betrokken te blijven.