04 oktober 2019

Start verbouw De Boomberg

Binnenkort start Habion met de verbouwing van De Boomberg in Hilversum. De Boomberg in Hilversum is toe aan een ingrijpende vernieuwing, het voldoet niet meer aan de wensen van nu en de toekomst. Tijdens verschillende bijeenkomsten met de bewoners zijn de wensen geïnventariseerd en hebben bewoners meegedacht over de plannen. Deze wensen zijn de basis voor de nieuwe plannen voor de Boomberg.

Uit deze wensen kwam o.a. naar voren dat de bewoners graag een woongebouw willen waar ze een eigen plekje hebben, maar wel met gemeenschappelijke ruimtes waar mensen samen kunnen komen. Kortom: van een huis samen een thuis maken. Er wordt gestart met de verbouwing van het hart van De Boomberg. Dit wil zeggen dat het restaurant op de eerste verdieping als eerste aan de beurt is. In het hart zijn de wensen van de bewoners vertaald naar ruimtes. Er komt een leefkeuken, een huis theater, een familiekamer en een werkplaats/atelier. De soos krijgt een prominente plek in het hart van het gebouw.

Habion en HilverZorg stellen het welzijn en de veiligheid van hun bewoners voorop en willen de overlast van de verbouwing tot een minimum beperken. Daarom is ervoor gekozen alle bewoners van De Boomberg tijdelijk te verhuizen naar een andere locatie van HilverZorg. Natuurlijk verhuizen ook alle medewerkers mee, zodat men dezelfde bekende en vertrouwde gezichten blijft zien.