21 februari 2019

Uniek woongebouw voor levensgenieters van 60+ in de Houthaven Amsterdam

In het hart van de Houthaven in Amsterdam verrijst LIFE: een bijzonder woongebouw met moderne appartementen voor betrokken mensen van 60+ uit Amsterdam. In totaal komen er 131 appartementen, zowel koop als sociale en vrije sector huur. In LIFE woont u omringd door gelijkgestemde Amsterdammers die naar elkaar omkijken. Die elkaar in hun waarde laten. Open minded en met zorg voor elkaar. Op 22 februari start de verhuur van de sociale huurappartementen.

Goede buren
Wij geloven dat de stad is wat jij van haar maakt. En geloven dat buren die naar elkaar omkijken het leven mooier en makkelijker maken. Voor ouderen is het belangrijk om prettig te wonen op een plek waar ze zich thuis voelen, ongeacht hun geaardheid, afkomst, levensstijl of overtuiging. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar is het in de praktijk niet. Uit onderzoek blijkt dat een groot aantal ouderen zich eenzaam voelt of zich niet geaccepteerd voelt om hun levensstijl. LIFE wil een plek zijn waar iedereen zichzelf kan zijn en plezierig en veilig woont, omringd door gelijkgestemden. We zoeken bewoners met gedeelde waarden die samen zelfstandig oud willen worden in de Houthaven. In LIFE wonen straks open minded mensen die zich inzetten voor elkaar en voor hun buurt. Die met plezier middenin het leven staan en die samen met hun buren het leven net een beetje leuker willen maken.

Wonen in Life
In LIFE komen lichte en moderne appartementen waar Amsterdammers van 60+ met of zonder zorgvraag kunnen wonen. Belegger voor pensioenfondsen Bouwinvest verhuurt 59 vrije sector appartementen en woningcorporatie Habion verhuurt 39 sociale huurappartementen. In het LIFE gebouw komen ook koopwoningen, horeca, een buurtkamer, studio’s van zorgorganisatie Cordaan en een gezondheidscentrum. De sociale huurappartementen gaan op 22 februari 2019 als eerste in verhuur. De vrije sector huurwoningen volgen in de zomer van 2019. LIFE wordt naar alle waarschijnlijkheid eind 2019 opgeleverd.

In LIFE komt ruimte voor woongroepen in de sociale huur en voor individuele huurders. Toewijzing van de woningen gebeurt op basis van onder andere motivatie, waarin huurders laten zien hoe ze aansluiten bij het ideaal van LIFE als plek waar je jezelf kunt zijn en naar elkaar omkijkt.

Samen zijn wij LIFE.

Neem een kijkje op www.leveninlife.nl