03 december 2019

Habion verkoopt De Wieken in Eelde

Habion heeft het 24 woningen tellende gebouw aan de Schoollaan in Eelde inclusief een nabijgelegen stuk grond verkocht t aan de lokale belegger Vastgoedfonds Drenthe. Het bedrijf Capital Value deed de begeleiding bij de verkoop.

De woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van circa 70 m². Het gebouw is centraal gelegen in een woonwijk nabij diverse winkelvoorzieningen. Met de verkoop komen er extra middelen vrij voor de realisatie van woningen voor ouderen binnen het vestigingskader en de verduurzaming van de bestaande voorraad.

“Wij hebben in Vastgoedfonds Drenthe een lokale koper gevonden die de continuïteit waarborgt van dit prachtige appartementengebouw plus grond in Eelde. Dat is goed nieuws voor de ouderen in deze mooie plaats,” vertelt transactiemanager van Habion José Hoogveld.

Manon Kuipers, specialist zorgvastgoed bij Capital Value: “De vraag onder particuliere beleggers naar zorgvastgoed en seniorenwoningen neemt toe. Het beleggingsvolume van deze transactie is voor particuliere beleggers interessant. Door de grote vraag naar zorgwoningen en de beperkte beschikbaarheid van kwalitatief goed aanbod, is voor corporaties het moment om bestaand vastgoed te verkopen zeer gunstig.”