01 oktober 2021

Verpleeghuisbewoners verhuizen voor een jaar naar vakantiepark

Een compleet verpleeghuis verhuizen naar een vakantiepark? De bewoners van De Vier Dorpen gaan mét zorg het vakantiegevoel ervaren in Beekbergen. Op maandag 4 oktober verruilen de 68 bewoners hun seniorenwoning voor een vakantiehuisje. Vanwege de verbouwing van het verpleeghuis, gaan zij een jaar vertoeven op Droomparken in Beekbergen.

De verhuizing is een zeer unieke gebeurtenis. Shirley Hagen is teammanager van De Vier Dorpen, locatie van Zorggroep Apeldoorn e.o. Ze vertelt: ‘Het is een ingrijpende gebeurtenis in de levens van onze bewoners, familieleden en ook onze medewerkers. We zijn al geruime tijd bezig met de voorbereidingen om alles soepel te laten verlopen.’

‘Een verhuizing is vaak stressvol. Daarom organiseren we voor de bewoners een Feestelijke Verhuisdag in de kantine van de voetbalvereniging van Beekbergen met gezellige activiteiten. Ondertussen worden alle meubelen en eigendommen verhuisd door een verhuisbedrijf. Aan het eind van deze dag gaan we gezamenlijk, met de familie van de bewoners, naar ons nieuwe onderkomen’, aldus Hagen.

De verbouwing
Wij zijn verhuurder van De Vier Dorpen en laten de Apeldoornse aannemer Draisma de verbouwing uitvoeren. De locatie wordt op dit moment vernieuwd en verduurzaamd zodat bewoners er ook in de toekomst goed kunnen blijven wonen. De kamers worden samengevoegd waardoor er ruime 2- en 3-kamerappartementen ontstaan met een eigen keuken en badkamer. Daarnaast wordt de gevel verfraaid en het balkon verdiept. De aanleunwoningen blijven ongewijzigd.

Hagen: ‘We begrijpen dat het een spannende tijd is. Voor de bewoners, maar ook voor ons. Wij kijken in ieder geval uit naar een fijne tijd op Droomparken en natuurlijk naar een geheel vernieuwd De Vier Dorpen.’

Kijk voor meer info op: www.vierdorpen-beekbergen.nl