21 juli 2022

Vier Dorpen: van verpleeghuis tot gebouw met 51 zelfstandige appartementen

Binnen één jaar is het verpleeghuis De Vier Dorpen in Beekbergen omgevormd tot een gebouw met 51 zelfstandige appartementen plus een multifunctionele ontmoetingsruimte. De vernieuwing en verduurzaming van het gebouw zorgen ervoor dat bewoners er ook in de toekomst zelfstandig kunnen wonen.

Veel woningen al verhuurd
Bij de oplevering op donderdag 21 juli 2022, was een groot deel van de 51 woningen verhuurd. Tijdens de verbouwing verbleven de bewoners van het voormalige verpleeghuis in het nabijgelegen vakantiepark EuroParcs. De transformatie is in opdracht van de eigenaar, woningcorporatie Habion, uitgevoerd door Draisma Bouw in Apeldoorn. De verhuur wordt namens Habion verzorgd door MVGM. Zorggroep Apeldoorn e.o. levert zorg op aanvraag.

Vernieuwing
Het oude zorggebouw van 1970 voldeed niet meer aan de eisen die nu en in de toekomst gewenst zijn om goed en zelfstandig te kunnen wonen in Beekbergen. Door steeds een samenvoeging van twee bestaande appartementen zijn er maar liefst 51 2- en 9 3-kamerappartementen, voorzien van een eigen keuken en badkamer, geformeerd waar bewoners zelfstandig kunnen blijven wonen. Bewoners nemen de zorg al naar gelang hun behoefte zelf af bij Zorggroep Apeldoorn e.o.

Grotere balkons en fraaie buitenkant
Niet alleen de binnenkant is aangepakt, ook de gevel is flink opgeknapt. Zo zijn de balkons verdiept naar 1,5 meter, zodat bewoners prettig buiten kunnen zitten. De balkonhekken zijn vervangen door hardglazen panelen, zodat mensen van het uitzicht en de sociale omgeving kunnen blijven genieten.

Ontmoetingsruimte
De ontmoetingsruimte is opnieuw ingericht met een bibliotheek, een kookstudio en een ontmoetingsruimte. De bewoners hebben zelf de invulling van de ruimte bepaald.