11 december 2020

Woningcorporaties Habion en Onze Woning gaan per januari 2021 samen verder

De woningcorporaties Habion en Onze Woning gaan op 1 januari 2021 fuseren. Het afgelopen jaar is de fusie voorbereid. De fusiepartners gaan verder onder de naam Habion. De fusie biedt voordelen voor de huurders en woningzoekenden in de wijk 110-Morgen in Rotterdam. Door de fusie kunnen er meer sociale huurwoningen worden gebouwd en kunnen bestaande woningen in de wijk worden verbeterd en duurzamer worden. Dankzij de fusie kunnen de leefbaarheid en de mogelijkheden voor het langer thuis wonen voor de ouderen worden vergroot.

Verbinding jong en oud
Habion-directeur Peter Boerenfijn: “Habion wil ouderen een thuis bieden. Niet afgezonderd van andere bewoners, maar middenin de wijk, als volwaardig onderdeel van de lokale samenleving. In een wijk als 110-Morgen is dat heel goed mogelijk. Deze fusie biedt ons de kans om generaties met elkaar te verbinden op buurt en wijkniveau, zoals we dat nu al vaker op verzoek van bewoners doen.
Daarnaast denk ik dat we veel kunnen leren van de manier waarop Onze Woning haar woningen beheert en daarmee hoog scoort in klanttevredenheid. Ik verheug me dus erg op de nieuwe organisatie en wat we bewoners kunnen bieden’.

Goed nieuws voor de hele wijk
“Goed nieuws voor ons en voor de hele wijk. Dankzij de grotere investeringskracht van de fusiepartners, kunnen nieuwbouwplannen eindelijk doorgang vinden. Dat geldt bijvoorbeeld voor het veld tegenover ons kantoor op het Minervaplein. Dat ligt al jaren braak. Daar gaan samen met de buurt mooie plannen voor maken”, aldus Evert Remmerswaal, directeur van Onze Woning.

Geen gevolgen voor medewerkers
De fusie heeft geen gevolgen voor de medewerkers van Onze Woning. Sommige gaan in Utrecht werken, de meeste medewerkers blijven gewoon hun werk in 110-Morgen voortzetten.

Winst voor iedereen
Ook huurders van Onze Woning zijn enthousiast. Voorzitter van het huurdersplatform Jan Pierweijer: ‘Als Voorzitter van het huurdersplatform en de Bewonersorganisatie 110-Morgen ben ik bekend met woningcorporatie Habion. In het woongebouw Arcadia werken we al jaren goed samen. Habion is in het gebouw betrokken bij het wel en wee van huurders en maatschappelijke organisaties. Onze Woning ken ik als een betrokken club met hart voor haar huurders. Dat betekent winst voor bewoners en buurt.’

Landelijk actief
De Rotterdamse woningcorporatie Onze Woning bezit 1.400 verhuureenheden in de Rotterdamse wijk 110-Morgen. Habion is een woningcorporatie die gespecialiseerd is in de huisvesting van ouderen. Verspreid over het hele land bezit Habion zo’n 11.000 woningen. De woningcorporatie biedt ouderen huisvesting waar ze zich thuis voelen. Niet alleen hier in Rotterdam, maar ook op vele andere plekken in Nederland. Habion kent de wijk 110-Morgen al goed, omdat ze hier de woongebouwen Arcadia en de Parkflat in bezit heeft. De bewoners en huurders in 110-Morgen krijgen door de fusie een financieel sterkere woningcorporatie en dat biedt voordelen.

Download hier de fusieflyer