5 december 2022

In gesprek met Carline Kruithof

Met regelmaat willen wij een collega aan het woord laten over het werken bij Habion. Vandaag Carline Kruithof, Strategisch adviseur Klant & Markt. Carline vervult deze functie nu op interim basis, maar we zijn op zoek naar een vaste collega. Bekijk hier de vacature voor deze uitdagende functie. Carline vertelt ons vol enthousiasme over haar rol bij Habion en Vastgoed zorgsector.

Als adviseur Klant & Markt ben je verantwoordelijk voor het analyseren van trends en omgevingsontwikkelingen en het vertalen hiervan naar de organisatiestrategie en producten. Concreet adviseer je over acquisitie-/investeringsvoorstellen, lever je een bijdrage aan de meerjarenbegroting en ben je verantwoordelijk voor een aantal beleidsthema’s. Specifieke aandachtsvelden in deze rol zijn woonlastenbeleid, vestigingsbeleid en duurzaamheid.

Je komt in een enthousiast en professioneel team terecht. De kaders zijn duidelijk en binnen die kaders kan je op geheel eigen wijze invulling geven aan je rol. Je wordt oprecht gewaardeerd en je bijdrage is van belang. Met jouw werkzaamheden draag je bij aan het vervullen van onze missie: een veilig en comfortabel huis voor ouderen.

Carline: “In eerste instantie dacht ik: bij wat voor organisatie kom ik terecht? Een landelijk georganiseerde organisatie met de focus op veilig en comfortabel wonen voor ouderen. Een heel andere opdrachtgever dan wat ik gewend was, maar wel eentje die mij nieuwsgierig maakte.

Bij binnenkomst kwam ik gelijk terecht in een warm bad. Alles was gewoon goed geregeld (de IT-omgeving en een duidelijke opdracht). Een heel prettig begin, omdat je je gelijk kan focussen op de inhoud. Je zou denken dat als je als organisatie landelijk georganiseerd bent en medewerkers vanuit het hele land komen, dat de verbinding en samenhang ontbreekt, maar dat is dus helemaal niet zo! Elke maandag hebben we als team een weekstart en de organisatie heeft een maandelijkse lunchbijeenkomst en verschillende kennissessies en masterclasses waarin we worden bijgepraat over de belangrijkste onderwerpen. Zo blijf je altijd in ontwikkeling. En heb je zelf ideeën over opleidingen en trainingen, dan is daar ook alle ruimte voor.

De mensen die werken bij Vastgoed zorgsector/Habion zijn in eerste instantie professional, maar ze zijn ook allemaal ontzettend aardig, open en sociaal. Ze werken hard, maar genieten ook hard. Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd en het plezier spat ervan af. Als ik aan mensen vraag wat ze van Habion vinden, als werkgever, dan is dit altijd positief. Mensen voelen zich gewaardeerd. Die waardering vind ik ook noemenswaardig. Collega’s onderling, maar ook je leidinggevende spreken regelmatig hun waardering uit. Dat zorgt bij mij voor een glimlach, want het is fijn als je collega’s je waarderen. En, nog belangrijker: het juiste te doen voor onze huurders. Juist door het samenspel tussen maatschappelijk belegger Vastgoed zorgsector en woningcorporatie Habion heb je een breed speelveld. Zo kan je in deze rol echt van betekenis zijn.”

Bekijk de vacature