4 oktober 2023

In gesprek met Els van Betten

Na de opleidingen verpleegkunde en maatschappelijk werk, studeerde ik sociologie met als specialisatie sociale gerontologie (sociologie van de ouder wordende mens). Een combinatie die mij goed van pas komt in mijn werk bij Vastgoed zorgsector en Habion.

Sinds acht jaar werk ik hier met plezier bij de afdeling Wonen, een onmisbaar onderdeel voor het waarmaken van onze missie om ‘ouderen een veilig en comfortabel huis te bieden’.

Dagelijks werk ik nauw samen met collega’s van andere afdelingen. Wij vragen aan de betrokken ouderen hoe zij oud willen worden, wat ze zélf willen en kunnen bijdragen en wat ze daarvoor nodig hebben. Dat wat wij ophalen aan wensen en ideeën gebruiken wij om sámen met onze (toekomstige) huurders het beheer te verbeteren en de ontwikkeling van nieuwe projecten vorm te geven.

Mijn werk is geen dag hetzelfde. Projecten liggen verspreid over het hele land en verschillen al naar gelang lokale omstandigheden en bevolking. Dit alleen al maakt het werk afwisselend en boeiend.

Ik werk vooral in de voorbereidingsfase van een project waarin er samen met de (toekomstige) huurders een concept wordt vormgegeven. Dit doe ik door samen met collega’s en de lokale gemeenschap te bespreken wat nodig en wenselijk is. Ons accent ligt ook op het faciliteren van (het ontstaan van) community’s, en het ‘niet meer hoeven verhuizen’ als je eenmaal in een woning van Habion woont, omdat je daar ook verzorgd en verpleegd kunt worden als je dat nodig hebt.

In ons team onderhouden wij dagelijks contact, ook al werken we verspreid over het land. We houden elkaar scherp, maar maken samen ook plezier. We weten van elkaar goed wanneer we elkaar nodig hebben en dan zijn we er ook voor elkaar. Korte lijntjes met de directieleden maken dat beslissingen snel genomen kunnen worden. Dat is niet alleen prettig maar ook noodzakelijk om ons werk goed te kunnen doen.