5 april 2023

In gesprek met Sandro Pala

De HR-afdeling van Habion is verantwoordelijk voor een breed scala aan taken en verantwoordelijkheden met betrekking tot het personeelsbeheer en de organisatieontwikkeling binnen de organisatie.

Een van de belangrijkste taken van de HR-afdeling is het bieden van ondersteuning en begeleiding aan medewerkers van Habion. Dit omvat het fungeren als het eerste aanspreekpunt voor medewerkers voor al hun vragen en problemen, zoals vragen over hun arbeidsvoorwaarden of ziekteverlof.

Daarnaast speelt HR een belangrijke rol in het onboarden van nieuwe medewerkers, wat betekent dat wij verantwoordelijk zijn voor het begeleiden van nieuwe medewerkers tijdens hun eerste dagen op de werkvloer, en hen helpen om zich snel op hun gemak te voelen in hun nieuwe omgeving.

HR houdt zich ook bezig met verschillende andere belangrijke taken, zoals het werven en selecteren van nieuwe medewerkers, detachering, salarisadministratie, begroting en rapportage, de gesprekscyclus, duurzame inzetbaarheid en de plezierige uitdiensttreding van medewerkers.

Al deze taken en verantwoordelijkheden zijn gericht op het opzetten en handhaven van een effectief personeelsbeheer binnen de organisatie. Door de vele verschillende taken die HR uitvoert, vervult de HR-afdeling een cruciale rol bij het waarborgen van een goede werkomgeving binnen Habion en het ondersteunen van de medewerkers in hun werkzaamheden.

De HR-afdeling is van essentieel belang voor Habion omdat ze een sleutelrol vervult bij het aantrekken, ontwikkelen en behouden van gekwalificeerde medewerkers, het beheren van de arbeidsverhoudingen en het creëren van een gezonde bedrijfscultuur. Dit alles draagt bij aan het succes en de groei van de organisatie.

Ik werk samen met Nieske Winters en Yvette Schoonenwolf als directe collega’s. Al werk je op HR samen met bijna alle andere afdelingen. Ik heb daarom tijdens mijn stageperiode op HR bij Habion te maken gehad met medewerkers van vrijwel alle andere afdelingen/teams. Dat maakt het werken op HR ook leuk.

Ik hoop dat ik de afgelopen tijd een frisse blik, enthousiasme en een bak energie heb toegevoegd aan HR en haar werkzaamheden. Ik heb me, naast werving & selectie gerichte werkzaamheden en het integriteitsregister, voor een groot deel bezig gehouden met de implementatie van een nieuwe HR-cyclus binnen Habion/Vastgoed Zorgsector, met behulp van het programma Dialog. We zijn bijna klaar voor de livegang, dus dat is iets waar ik zeker met trots op terugkijk!

Wat de HR-afdeling van Habion leuk en interessant maakt, is de prettige en ondersteunende werkomgeving waarin medewerkers zich gewaardeerd en betrokken voelen bij het bedrijf. Er heerst een informele sfeer die zorgt voor een gevoel van samenhorigheid en betrokkenheid bij het bedrijf. Bovendien organiseert de afdeling op zijn tijd gezellige en interessante uitjes die bijdragen aan teambuilding en het versterken van de onderlinge band tussen medewerkers. Daarnaast is het fijn dat medewerkers open staan voor vragen en ideeën en dat er ruimte is voor een gezellig praatje. Dit draagt bij aan een goede communicatie en samenwerking binnen het bedrijf. Al met al biedt de HR-afdeling van Habion een inspirerende en plezierige werkomgeving waarin medewerkers zich kunnen ontwikkelen en bijdragen aan het succes van het bedrijf.

Wat Habion uniek maakt, is de prettige en ondersteunende werkomgeving. Ze hechten veel waarde aan het welzijn van hun medewerkers en streven naar een goede balans tussen werk en privé. Bij Habion is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei, waardoor je je als medewerker verder kunt ontwikkelen. Al met al zou ik Habion zeker aanraden als organisatie, en Vastgoed zorgsector als werkgever. Het is een mooie organisatie die zich inzet voor een nobel doel en daarbij ook nog eens zorgt voor een fijne werkomgeving voor haar medewerkers. Ik denk dat toekomstige medewerkers zeker geen fout zullen maken door hier aan de slag te gaan.