Projecten

De Vier Dorpen Beekbergen

Zorggebouw De Vier Dorpen in Beekbergen wordt op dit moment vernieuwd en verduurzaamd zodat bewoners er ook in de toekomst goed kunnen blijven wonen. Tijdens de verbouwing van één jaar verblijven alle bewoners op EuroParcs Beekbergen (voorheen Droomparken). Zij blijven tijdens hun verblijf verzekerd van zorg van Zorggroep Apeldoorn en omstreken. Na de verbouwing keren bewoners terug in hun compleet vernieuwde appartementen. De verbouwing is in handen van Draisma Bouw in Apeldoorn, een vertrouwde en bekende partner in de regio. Opdrachtgever is woningcorporatie Habion.

Vernieuwing
De Vier Dorpen bestaat uit drie onderdelen. Het zorggebouw en twee gebouwen met aanleunwoningen. Het zorggebouw dateert van 1970 en voldoet niet meer aan de eisen die nu en in de toekomst gewenst zijn om goed en zelfstandig te kunnen blijven wonen in Beekbergen. De huidige kamers worden verbouwd en samengevoegd tot 2- en 3-kamerappartementen met een eigen keuken en badkamer, waar bewoners zelfstandig kunnen blijven wonen en zorg ontvangen via het scheiden van wonen en zorg. Ze betalen huur en nemen de zorg al naar gelang hun behoefte zelf af bij Zorggroep Apeldoorn en omstreken.

De aanleunwoningen blijven ongewijzigd. In deze sociale huurwoningen worden duurzaamheidsmaatregelen toegepast om het comfort te verbeteren, maar ook om rekening te houden met de woonlasten voor de bewoners.

Grotere balkons en fraaie buitenkant
Niet alleen de binnenkant wordt aangepakt, ook de gevel wordt flink opgeknapt. Zo wordt het balkon verdiept naar 1,5 meter, zodat bewoners prettig buiten kunnen zitten, ook als ze een loophulpmiddel hebben. De balkonhekken worden vervangen door hardglazen panelen, zodat mensen van het uitzicht en de sociale omgeving kunnen blijven genieten.

Reuring
De ontmoetingsruimte De Deel wordt opnieuw ingericht. Bewoners, de buurt, Zorggroep Apeldoorn en omstreken, de gemeente en andere betrokken organisaties gaan daarvoor later in het proces gezamenlijk de invulling bepalen.

Draisma Bouw uit Apeldoorn: vertrouwd met de buurt en dit soort projecten
De uitvoering gebeurt door Draisma Bouw uit Apeldoorn. Dit bouwbedrijf heeft veel projecten voor Habion uitgevoerd en is vertrouwd met het transformeren van een zorggebouw naar een woongebouw.