De Vijverhof in Delft

De Vijverhof in Delft (Liv inn)

2025

Fysieke en sociale situatie verbeteren

De Vijverhof in Delft is een woongebouw waar ouderen veelal met plezier zelfstandig wonen. De woningen zijn prima, maar de uitstraling van met name het hele gebouw en de technische staat kunnen beter. Ook qua duurzaamheid laat het gebouw te wensen over. Met name dankzij een actieve bewonerscommissie is de sfeer onder bewoners aanmerkelijk verbeterd, maar blijft er behoefte aan passende mogelijkheden voor ontmoeting.

Vanwege onder andere bovenstaande situatie heeft Habion een project gestart om zowel aan de fysieke situatie van het gebouw als de sociale situatie te werken. Dit project verloopt geheel volgens de Røring-methodiek van Habion. Dat betekent dat we bewoners en andere belanghebbenden (in dit geval zorgorganisatie Pieter van Foreest en de gemeente Delft) vanaf de start van het project intensief betrekken.

Start project in januari 2024

In 2024 gaat het echt gebeuren. Dan gaan we groot onderhoud plegen aan De Vijverhof en aan de woningen. Als kers op de taart gaan we aan de slag met een heuse Liv inn. Dat betekent dat u en uw medebewoners er een aantal prachtige ruimtes bijkrijgen, waar u allerlei activiteiten gezamenlijk kunt ondernemen. De werkzaamheden beginnen in januari 2024. Wij hopen dat u in 2025 comfortabel en rustig woont en weinig overlast ervaart van de werkzaamheden.

Wat gaan we precies doen en wanneer?
Het project neemt circa anderhalf jaar in beslag. Overlast bij de bouwwerkzaamheden kunnen we niet voorkomen maar gaan we wel zoveel mogelijk beperken. Er is ook nieuwbouw gepland op de locatie. Deze start na voltooiing van het planmatig onderhoud.

De Vijverhof wordt een Liv inn (Januari 2024 – September 2024)
In de bijeenkomsten over de wensen die we volgens de Røringmethodiek hebben gedaan kwam naar voren dat bewoners van De Vijverhof graag dingen samen willen doen en een gemeenschap willen vormen. Dat betekent dat we van de Vijverhof een Liv inn gaan maken met een leefkeuken, een plein waar u actief kunt zijn en elkaar kunt ontmoeten en een WellYess waar u kunt sporten en bewegen en waar u de kapper en fysiotherapeut kunt bezoeken. Precies zoals bewoners het zelf hebben aangegeven. De werkzaamheden om de Liv inn te maken worden voordat we de woningen gaan aanpakken gereed zijn. Zo kunt er tijdens het onderhoud aan de woningen gebruik van maken.
 
Onderhoud aan de woningen (Mei 2024 – Mei 2025)
Het onderhoud aan de woning en aan de gangen begint in mei volgend jaar. We gaan de woningen en het gebouw isoleren, bijvoorbeeld met nieuwe kozijnen en op een nieuwe manier van energie voorzien zodat u weer wat comfortabeler woont en naar alle waarschijnlijkheid kunt besparen op uw energierekening. Daarnaast gaan we de technische installaties vervangen voor nieuwe.
 
Nieuwbouw (Januari 2026 – September 2027)
Vanaf januari 2026 komt naast het gebouw De Vijverhof een gebouw met 60 appartementen. Dit gebouw wordt aan de Vijverhof vastgemaakt. Hierover komt later meer informatie.

Voorbeeld bewonersboekje

Bewonersboekje Vijverhof voorbeeld

Excursie naar Hilversum

Wat leuk! Naar aanleiding van ons eerste werkatelierdag hebben veel bewoners aangegeven een
kijkje te willen nemen in Liv inn Hilversum. Reden hiervoor is dat de wensen die zijn op-
gehaald mooi aansluiten bij een Liv inn. Maar wat is een Liv inn? Het beste is om dit zelf
te ervaren en te horen van bewoners in Hilversum.
Bekijk hier het verslag

Video’s

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Met de nieuwsbrief houden we u op de hoogte als er nieuws is over dit project. Handig als u niets wilt missen!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Meer info?

Neem contact met op met Tanja Rila, Carola van den Berg of Willeke Janssen van Habion via 010 422 80 60. Of mail naar: woonservice@habion.nl