Fijn wonen in Alkmaar

Hoeverstaete

Anno 2023

Hoeverstaete wordt een Liv inn

Een groep van zeventig bewoners die op 14 november met een heuse dubbeldekker richting Hilversum reed om daar de Liv-inn
te bezoeken, wisten al een beetje hoe de verandering in onze Brasserie eruit zou komen te zien. Maar op de bijeenkomst in Alkmaar, op 15 januari, kwamen nog veel meer bewoners af. Er moesten zelfs stoelen bijgehaald worden. Zo drukbezocht was de bijeenkomst in de Brasserie. Om nog meer mensen te informeren over de Liv-inn werd op maandag 29 januari nog een informatieavond gehouden. Voor
familieleden, mantelzorgers, vrijwilligers en samenwerkingspartners.
Terwijl alle bewoners werden voorzien van een kopje koffie of thee, werd het complete Liv-inn team voorgesteld. Dit waren mensen van Raumkultur, de bedenkers en ontwerpers, Habion, Draisma Bouw en niet te vergeten de leden van onze Huurdersvereniging. Het idee van een Liv-Inn is duidelijk. Niet alleen de Brasserie wordt in de nieuwe plannen aangepakt, maar ook de hal zal er in de toekomst heel anders uit zien. Bij Hoeverstaete is het lang bekend dat er heel veel activiteiten voor de bewoners worden georganiseerd en dat zal in de toekomst nog breder worden gedaan. Een ontmoetingsplek voor iedereen, maar ook zeer geschikt voor om met familieleden de Liv-inn een bezoekje te brengen.

Hoeverstaete Alkmaar

Hoeverstaete is een woon- en leefgemeenschap voor bewoners van 55plus en bestaat uit vier woongebouwen, te weten: de Vleugels, de Merel, de Zwaluw en de Alkenhorst. De woningen staan in een rustgevende, groene omgeving. In Hoeverstaete kunt u op een prettige manier oud kunnen worden zonder eenzaam te hoeven zijn, met de nodige reuring die daarbij hoort. En waar u kunt doorleven.

Bewoners centraal in Hoeverstaete
In 2019 hebben actieve bewoners en organisaties hard gewerkt om Hoeverstaete om te bouwen tot een actieve woon- en leefgemeenschap. Dat heeft inmiddels tot de nodige successen geleid.

Wat houdt deze woon- en leefgemeenschap in?
• Het huis wordt een Thuis waarbij de bewoners centraal staan. De brasserie wordt een ruimte waar eten, ontmoeting, contact en gezelligheid centraal staan. Het nieuwe hart van het gebouw.
• De Zorgcirkel levert zorg op maat aan bewoners die dat nodig hebben, waarbij de wensen van de bewoners centraal staan en waar u kunt doorleven.
• We streven naar een goede mix van vitale bewoners en bewoners die wat meer zorg of ondersteuning nodig hebben. Hiertoe hebben we een toewijzingscommissie opgezet die gesprekken voert met nieuwe bewoners en gezamenlijk de toewijzing doet.

Wilt u een woning huren in Hoeverstaete?

Hoeverstaete bestaat uit de woongebouwen De Vleugels, Merel, Zwaluw en Alkenhorst die gelegen zijn in een ecologische tuin. De meeste woningen vallen onder de sociale huur.
 
Oppervlakte en huurprijs
Het gaat in totaal om 186 twee-, drie-, vier- en vijfkamer appartementen. De prijzen variëren vanwege de grootte van de woningen en bedragen voor de sociale huur minimaal € 450 per maand voor tweekamerwoningen en € 650 voor driekamerwoningen. De vier- en vijfkamerappartementen worden in de vrije sector verhuurd. De prijzen voor die woningen zijn minimaal € 770.
Alle woningen zijn gelijkvloers en bereikbaar met een lift. Elk appartement is voorzien van een (open) keuken en badkamer.
 
Bent u geïnteresseerd?
Dan kunt u het beste contact opnemen over de mogelijkheden en over de exacte huurprijzen van woningen in Hoeverstaete. Afhankelijk van uw inkomen en de gezinssamenstelling is het mogelijk om huurtoeslag aan te vragen. Voor alle huurprijzen geldt dat daar nog servicekosten bijkomen.
 
Inschrijven
Wilt u een appartement huren in Hoeverstaete? Dan kunt u zich inschrijven bij Van der Linden Vastgoedmanagement die voor Habion het beheer doet. Dit kan via de website van www.vanderlinden.nl. Per mail: verhuur@vanderlinden.nl. U kunt ook bellen met de afdeling Verhuur via telefoonnummer 088 – 533 00 00.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over Hoeverstaete? Bel Carola van den Berg, coordinator (06 820 621 86) of Marian Leegwater, actieve bewoner en tevens voorzitter huurdersvereniging 06 29135744.

Bent u op zoek naar een woning? Vanaf 55 jaar bent u van harte welkom!