Nieuwbouw

Life – Amsterdam (Houthavens)

Met ingang van tweede helft 2019 verhuurt Habion in deze nieuwbouwlocatie 39 sociale huurwoningen en 12 parkeerplaatsen. Het betreft een turn-key aankoop van projectontwikkelaar Vorm en Porten Development. De bouw is eind 2017 gestart en is eind 2019 gereed.

Omschrijving

LIFE komt op Revaleiland, het derde eiland in de Houthavens. Aan het IJ, vlakbij het nieuwe Houthavenpark en dicht bij het stadscentrum. De locatie omvat naast huur- ook koopwoningen, intramurale zorgeenheden, een gezondheidscentrum, een centrum voor dagbesteding dat ook dient als ontmoetingsplek voor de buurt, commerciële horeca en een overdekte parkeergarage. De woningen zijn zeer energiezuinig en er wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen. Het gebouw wordt opgetrokken in de fraaie baksteen-stijl van de Amsterdamse School. Zonnepanelen zorgen voor een duurzame opwekking van energie.

Betrokkenheid bewoners

LIFE is een plek in de Houthavens met woningen voor bij voorkeur ouderen, zowel in de koop-, als in de (sociale-) huursector. Voor Habion is betrokkenheid van de (toekomstige) bewoners van groot belang. Hoe bewonersbetrokkenheid met betrekking tot LIFE vorm krijgt, wordt nog nader bekeken.

Op de kaart

 

Details

39 sociale huurwoningen en
12 parkeerplaatsen

Turn-key project met Vorm en
Porten Development

In combinatie met
koopwoningen (Vorm) en
zorgwoningen (Bouwinvest)