Nieuwbouw

Schoonoord – Baarn

Op de plek van het oude Amaris Schoonoord werkt Habion samen met Amaris aan een nieuw woongebouw voor ouderen.

Op een prachtige locatie aan de Tromplaan in Baarn bouwen Habion en Amaris samen aan nieuwe woningen met zorgmogelijkheden.

Het nieuwe woongebouw
Het woongebouw bestaat straks uit drie gebouwen, met in totaal 53 appartementen en 300 m2 algemene ruimtes voor ontmoeting/recreatie, restauratief, services, zorg en ondersteuning. De woningen zijn bestemd voor ouderen die willen wonen op basis van een Zorgprofiel (ZP) of op basis van een Volledig Pakket Thuis (VPT).  Amaris is de zorgaanbieder.

Geheel gasloos: klaar voor de toekomst!
Het kabinet heeft besloten dat nieuwe woningen waarvoor de bouwaanvraag na 1 juli 2018 wordt gedaan gasloos gebouwd moeten worden. Omdat Schoonoord al gestart was, hoefden we hier niet aan deze eis te voldoen. Toch bouwen we Schoonoord al gasloos. Dit past bij de duurzaamheidsdoelstellingen van de betrokken organisaties en zo zorgen we dat Schoonoord klaar is voor de toekomst.

Planning bouw
In april 2018 is het startsein gegeven van de bouw. Begin 2019 is het nieuwe woongebouw in Baarn af. De bewoners die verhuisd zijn naar Soest, verhuizen weer terug naar Baarn als zij dit willen.

Op de kaart

 

 

Details

  • 53 appartementen
  • 300 m2 algemene ruimte
  • Begin 2019 oplevering