Projecten

Rubina – Hilversum

In Hilversum verrijst de nieuwe woonwijk Nieuw Zuid. Hier worden in totaal 5 woongebouwen gerealiseerd, waarvan Habion het gebouw Rubina turn-key heeft aangekocht.

Over Nieuw Zuid
Op de locatie van zorgcentrum Amaris Zuiderheide ontwikkelt Dudok Wonen vijf gebouwen met in totaal 200 appartementen en allerlei wijkvoorzieningen zoals een kinderdagverblijf en een gezondheidscentrum. Nieuw Zuid is een levendige wijk waar jong en oud comfortabel wonen in nieuwe, ruime appartementen dichtbij alle voorzieningen. De vijf appartementengebouwen hebben ieder een eigen uitstraling en zijn omgeven door groen. Tussen de gebouwen ligt een open binnentuin waar het heerlijk toeven is. De nieuwe appartementen worden duurzaam, levensloopbestendig en flexibel gebouwd.

Rubina: modern en comfortabel wonen
Ook met een zorgvraag kunt u hier wonen. Speciaal voor mensen die zware zorg nodig hebben heeft Habion een van deze gebouwen aangekocht. In Rubina komen 46 appartementen. De appartementen zijn bedoeld voor mensen die (tijdelijk) veel zorg nodig hebben vanwege een fysieke beperking. De appartementen zijn dan ook voorzien van personenalarmering en domotica. Een aantal appartementen wordt ingericht als gemeenschappelijke huiskamer voor de bewoners.

Habion verhuurt de woningen en ruimtes in Rubina rechtstreeks aan zorgorganisatie Amaris. Via Amaris kunnen mensen met een verblijfsindicatie van het CIZ (ZZP 6) in aanmerking komen voor een van de woningen.

Ontmoeten in Rubina
Op alle etages in het gebouw komt een gezamenlijke huiskamer en keuken waar mensen samen kunnen eten, elkaar kunnen ontmoeten, TV kunnen kijken of een spelletje kunnen doen. In Rubina wordt op de begane grond een ontmoetingsruimte ingericht. Hier kunt u als bewoner van een appartement van Nieuw Zuid of van de wijk terecht. Naast uw eigen woonkamer is dit een plek waar u mensen kunt ontvangen en ontmoeten. Ook kunt u hier met uw familie, medebewoners en gelijkgestemden activiteiten organiseren. U kunt er een film kijken, een lezing of vergadering bijwonen, een boek halen uit de boekenwand, en zelfs een huiskameroptreden of een goed toneelstuk bijwonen. U kunt uw eigen gang gaan in een vertrouwde omgeving waar zorg nabij is.

Meer informatie over Nieuw Zuid en Rubina
Meer informatie vindt u op www.nieuwzuidhilversum.nl. Wilt u meer weten over het project Rubina? Neem dan contact op met Danny de Vries, projectmanager van Habion via 030- 220 47 04.

Wilt u wonen in Rubina, neem dan contact op met Amaris via 085 021 40 40 of klantcentrum@amaris.nl.