18 juni 2019

Verkoop verzorgingshuis en aanleunwoningen centrum Leeuwarden rond

Op 14 juni vond de levering plaats van het voormalige verzorgingshuis Het Nieuwe Hoek en aanleunwoningen Amelandshof en Catharinahof aan het Hoeksterpad te Leeuwarden. Woningcorporatie Habion heeft de gebouwen en het terrein verkocht aan een particuliere belegger. De verkoop is begeleid door Makelaardij Hoekstra uit Leeuwarden.

Aanleiding verkoop
Het Nieuwe Hoek voldoet niet meer aan de eisen van een woonzorgcentrum van deze tijd en stond al een tijdje leeg. Daarom koos Habion ervoor Het Nieuwe Hoek samen met de bijbehorende woongebouwen aan te bieden op de markt. Er bleek veel belangstelling.

Omdat Habion een woningcorporatie is, was goedkeuring nodig van de autoriteit Woningcorporaties voor de verkoop. Deze heeft ingestemd met de verkoop. Het Nieuwe Hoek wordt gerenoveerd en verbouwd tot appartementen. Voor de huurders van de omliggende appartementen in Amelandshof en Catharinahof geldt dat zij gewoon in hun woning kunnen blijven wonen volgens de huidige huurvoorwaarden. Met de verkoop en de verbouwplannen van Het Nieuwe Hoek vertrouwt Habion erop dat dit gebied een mooie toekomst tegemoet gaat.