De Wielewaal – Zaltbommel

Ontwikkeling van een nieuwe Wielewaal

2026

Toekomstbestendig

De Wielewaal voldoet niet meer aan de wensen en ideeën van oudere mensen over wonen. Wij zijn bezig met de ontwikkeling voor een nieuwe Wielewaal. Dat doen wij samen met bewoners en alle andere betrokkenen.

Veel belangstelling nieuwbouwplannen plek Wielewaal: “Mooie plannen die goed in de omgeving passen”

‘Mooie plannen, die goed in de omgeving passen,’ dat was een veelgehoorde uitspraak tijdens de  inloopbijeenkomst over de nieuwbouwplannen op de plek van de huidige Wielewaal. De bijeenkomst op vrijdag 1 december was in De Grote Aak tegenover de Wielewaal. Met zo’n 120 bezoekers was de belangstelling voor de plannen groot. De verwachting is dat de nieuwbouw in de tweede helft van 2026 klaar is.
 
Zelfstandige appartementen
Op de plek van de huidige Wielewaal komen 89 zelfstandige huurappartementen. Het gaat om 2- en 3 kamer appartementen. Het gaat om woningen voor mensen met en zonder zorgindicatie. Er is grote behoefte aan dit soort toekomstbestendige woningen.
 
Tweede helft 2026 gereed
Het voornemen is om aan het einde van het vierde kwartaal van 2024 met de sloop van het huidige gebouw aan de Johan van Oldenbarneveldtstraat te beginnen. Volgens de planning wordt de nieuwbouw in tweede helft van 2026 opgeleverd. De huidige bewoners van De Wielewaal verhuizen in principe allemaal mee met zorgorganisatie BrabantZorg. Zij gaan naar de nieuwbouw op de ‘American Roadhouse’ locatie. 
 
Meedenkers gevraagd
Op de inloopbijeenkomst konden bezoekers zich inschrijven voor deelname aan een klankbordgroep om mee te denken over de aan te leggen gezamenlijke buurttuin en de ontmoetingsruimten in het gebouw. Daar was veel belangstelling voor.

Waarom een nieuwe Wielewaal?

  • Verouderd gebouw, niet klaar voor de toekomst
  • Zorglandschap gaat drastisch veranderen komende jaren
  • Voldoet niet aan woon- en leefwensen nieuwe generatie ouderen
  • Nieuwe vormen van samen oud(er) vragen om nieuwe woonvormen
  • Uitstraling gebouw sluit niet aan bij omringende bebouwing

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Met de nieuwsbrief houden we u op de hoogte als er nieuws is over dit project. Handig als u niets wilt missen!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte