Recent opgeleverd

Arcadia – Rotterdam

Arcadia heeft in 2017 een complete metamorfose ondergaan. Naast het realiseren van 119 appartementen is de entree van het gebouw recent vernieuwd en is de begane grond opnieuw ingericht. Arcadia is een multifunctioneel en levendig gebouw met tal van voorzieningen. Een gedeelte van het gebouw is in gebruik voor cliënten van Pameijer en Profila.

Op de plek waar de oude gaarkeuken zat zijn bergingen en een stalling voor fietsen en scootmobielen gemaakt. Ook de parkeerplekken en groenvoorziening zijn opnieuw ingericht.

Winkels, supermarkt en horeca (op ca. 750 meter) en een zorgboulevard (met onder meer een apotheek en huisartsen) op loopafstand. Openbaar vervoer bus 35 en 174; tram 4 op ca 10 min. loopafstand.

Een receptie, klein winkeltje, wasserij, restaurant, kapster/schoonheidsspecialiste, gemeenschappelijke tuin, parkeerplaats, fietsenwerkplaats, klussendienst, fysiotherapeut en een huismeester (parttime). Fietsen en wandelen kan ronde de Bergse Plas en de Rotte.

Er is gekozen om in dit complex niet alleen ouderen te huisvesten, maar ook andere doelgroepen. De gedachte is, dat Arcadia aan deze doelgroepen werk- en leerervaringsplaatsen kan bieden, waar de oudere bewoners voordeel van ondervinden in de vorm van extra dienstverlening.

Op de kaart

 

Details

119 1- en 2-kamerappartementen

Variërend van ca. 45 m2 tot ca. 61 m2 verdeeld over ca. 10 typen (sociale woningen)

Arcadia is een multifunctioneel en levendig gebouw met tal van voorzieningen.

Een gedeelte van het gebouw is in gebruik voor cliënten van Pameijer en Profila.

55+, zelfstandig wonen, actieve bewonerscommissie

Sociale betrokkenheid

Diverse activiteiten georganiseerd door bewonersorganisatie 110-Morgen.