Recent opgeleverd

Florisberg – Muiderberg

De nieuwbouw van Florisberg in Muiderberg is opgeleverd. De verhuur van de woningen is de afgelopen maanden uiterst voorspoedig verlopen. Alle 56 woningen zijn verhuurd.
Op maandag 26 maart kregen de eerste huurders van de zelfstandige appartementen de sleutel. Het ontwerp is van architectenbureau Studio Wa! uit Amersfoort. De bouwer is Hegeman uit Nijverdal.

In het gebouw zijn, verdeeld over drie woonlagen, 56 twee- en driekamerwoningen voor ouderen. De appartementen variëren qua grootte van 58 m2 tot 68 m2. De woningen hebben een hoog afwerkingsniveau met onder andere een modern uitgeruste keuken en vloerverwarming. Zonnepanelen op het dak zorgen mede voor de energievoorziening.

Het gebouw herbergt diverse voorzieningen en er is, indien gewenst, zorg en dienstverlening op maat van Amaris. Daarnaast telt het gebouw een ontmoetingsruimte. Voor bewoners die veel zorg nodig hebben, zijn er drie aparte woongroepen met een ruime gezamenlijk woonkamer, keuken en balkon of terras.

Unieke samenwerking
De nieuwbouw is ter vervanging van het bestaande woon-zorgcomplex Florisberg. Florisberg was een woon-zorgcomplex aan de rand van Muidenberg. Het gebouw stamt uit de begin jaren ’70.
Woningcorporatie Habion en Amaris Zorggroep werken al geruime tijd nauw samen. Florisberg is na De Veste in Naarden het tweede van in totaal zes woonzorgcentra die Amaris in samenwerking met Habion heeft ontwikkeld. Het derde is Schoonoord in Baarn waar de nieuwbouw in april 2018 start. Amaris en Habion delen een gemeenschappelijke visie ten aanzien van de toekomst van wonen en zorg voor senioren, waarbij duurzaam bouwen en woonplezier centraal staan. Door deze unieke samenwerking kunnen Amaris en Habion goed inspelen op de woonwensen van huidige en toekomstige ouderen en daarnaast ook waardevast (zorg)vastgoed realiseren.

Op de kaart

 

Details

Samenwerking Habion en Amaris Zorggroep

56 twee- en driekamerwoningen voor ouderen

De appartementen variëren qua grootte van 58 m2 tot 68 m2